Nem vonulnak karanténba a Gulyás Gergellyel érintkező kormánytagok

2021.11.01. 18:03 Módosítva: 2021.11.01. 18:53

Nem kell karanténba vonulniuk azoknak a kormánytagoknak, akik kapcsolatba léptek Gulyás Gergellyel − válaszolta a Miniszterelnökség az ATV kérdésére. A Miniszterelnökséget vezető miniszternek vasárnap lett pozitív a koronavírustesztje.

Gulyás Gergelynél influenzaszerű tünetek jelentkeztek, ezt követően döntött úgy, hogy tesztelteti magát a kórra. A Miniszterelnökség közölte, hogy a miniszter az ilyenkor kötelező vizsgálatok elvégzése után az előírásoknak megfelelően házi karanténba vonult.

Gulyás Gergely nincs súlyos állapotban, munkáját otthonról végzi. A Magyar Nemzet információi szerint a miniszter Németországban tett látogatása után betegedett meg.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) még szeptemberben tett közzé egy állásfoglalást arról, hogy a kontaktszemélynek minősülő beoltott munkatársak mentesülnek a karantén alól.

Az RTL Klub híradója megkereste a Miniszterelnökséget vezető minisztert. Gulyás Gergely elmondta, hogy tavaly február óta annyi nyilvános rendezvényen volt, hogy eddig is szerencsésnek érezte magát, hogy nem kapta el sehol a koronavírust.

Az én esetemben várható volt, hogy előbb-utóbb el fogom kapni a vírust, azért fontos az oltás. Ezért is jó, hogy én már három oltást kaptam, és influenzaszerű tüneteim vannak, komolyabb kockázata nincsen

– emelte ki Gulyás Gergely, és arról számolt be, hogy jelenleg torokfájás és időnként láz jelentkezik nála. Hozzátette: ha lenne kontaktkutatás, az újságírókkal kellene kezdeni, mert legutóbb velük találkozott, majd Németországban is járt. Az azonban csak találgatás, hogy hol kaphatta el a vírust.