16:00, December 02.
Ghána 0
Uruguay 0
al-Dzsanúb Stadion H csoport
16:00, December 02.
Koreai Köztársaság 0
Portugália 0
Education City Stadion H csoport
20:00, December 02.
Szerbia 0
Svájc 0
974 Stadion G csoport
20:00, December 02.
Kamerun 0
Brazília 0

Dömötör Csaba: A magyar háztartások az európai gázár negyedét fizetik

2021.11.02. 21:59

A rezsicsökkentés, vagyis a hatósági árak védik a magyar háztartásokat az energiaárak emelkedése ellen – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára. 

A gázárrobbanást Dömötör Csaba szerint jól érzékelteti, hogy bő két hónap alatt a földgáz és az áram ára is csaknem a duplájára nőtt az európai börzéken.

a magyar háztartások a rezsicsökkentésnek köszönhetően az átlagos európai áramár harmadát fizetik, a földgáz pedig negyedébe kerül.

Hozzáfűzte: ha nem lenne hatósági árazás, minden egyes magyar családnak 32 ezer forinttal kellene többet fizetnie havonta, ami éves szinten négyszázezer forintos plusz kiadást jelentene. A fideszes politikus szerint ha az ellenzéki pártokon múlna, mindenkinek ki kellene fizetnie ezeket a plusz költségeket.

Dömötör Csaba hangoztatta: Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke úgy vélekedett a rezsicsökkentésről, hogy az „hülyeség”. Az államtitkár megjegyezte: Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt is ostobaságnak nevezte a rezsicsökkentést, majd azt üzente, hogy minden magyar fogyasszon inkább kevesebb gázt, áramot.

Dömötör Csaba arról is beszélt, hogy Brüsszelben az árak csillapítása helyett új adókon „törik a fejüket”, kiterjesztenék a kvótakereskedelmi rendszert, ezért a gázzal fűtő háztartások kiadásai harminc százalékkal nőnének. Szerinte ez nem jó irány.

A magyar kormány hosszú távú szerződésekkel garantálja a magyar gázellátást, fenntartja a hatósági árakat, a rezsicsökkentést, és fellép minden olyan terv ellen, amely plusz terhet rakna a magyar családokra, érkezzenek ezek akár Brüsszelből, akár a magyar ellenzéktől

– mondta az államtitkár.  • Hírek
  • Hírek