Hét ember ellen emeltek vádat emberrablás miatt a fővárosban

2021.11.03. 10:56

Hét ember ellen emeltek vádat, mert tavaly nyáron elraboltak és súlyosan bántalmaztak egy férfit, akinek a szabadon engedéséért húszmillió forintot követeltek – tájékoztatta az MTI-t a Fővárosi Főügyészség.

A sértett tartozott az emberrablás kitervelőjének, egy 48 éves autókereskedőnek, a férfit ezért előbb saját otthonában bántalmazták, majd autójukba tuszkolták, onnan pedig egy XVII. kerületi, a felbujtó által bérelt autószerelő műhelybe vitték, ahol közölték vele: húszmillió forintot kérnek érte.

A vádlottak sanyargatták a férfit, életének kioltásával, családja bántalmazásával fenyegették, és egy farúddal eltörték a sípcsontját is, hogy ne tudjon elmenekülni.

A férfi azonban nem tudta kifizetni a követelt összeget, viszont megígérte fogvatartóinak, hogy nem tesz feljelentést, és sérülései okaként egy motorbalesetet nevezett meg.

Ilyen feltételekkel a vádlottak a sértettet végül másnap autóval a XVI. kerületi, Csömöri úti felüljáróhoz vitték, és ott kitették.

A sértett hazament, de később életveszélyes sérülésekkel kórházba került. A 48 éves férfi és egy vádlott-társa még a kórházban is megfenyegette családja bántalmazásával adósát.

A Fővárosi Főügyészség az ügyben emberrablás, különösen súlyos hátrányt okozva elkövetett emberrablás, valamint életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot.

A főügyészség a vádlottakra végrehajtandó fegyház-, illetve börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport