Kövér László: A nemzeti identitás Európa egyik legfontosabb ügye

2021.11.03. 20:07

Az Országgyűlés elnöke, Kövér László a nemzeti öntudat fontosságát hangsúlyozta az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlés Politikai ügyek és demokrácia bizottságának kétnapos ülésén mondott nyitóbeszédében.

Kövér László kifejtette, hogy szerinte a jövőben megerősödnek és felemelkednek azon nemzetek, államok, szövetségek és földrészek, amelyeknek van szilárd értéktudatuk és nemzeti identitásuk, ugyanakkor gyengülni, hanyatlani fognak mindazok, amelyek nem rendelkeznek ezekkel a társadalmaikat szorosan összefűző értékekkel.

Kövér László kiemelte továbbá, hogy a magyarok nagyra értékelik az Európa Tanácsnak a nemzeti önazonosság és a nemzeti kisebbségek jogvédelme terén végzett munkáját.

Hiszünk abban, hogy a XXI. században a nemzeti identitás egyre inkább felértékelődő versenyképességi tényezővé válik világszerte

– mondta a politikus, aki nyomatékosította, hogy a nemzeti identitás ügye nem pusztán az egyes európai nemzetek ügye, hanem Európa egyik legfontosabb ügye, amelyet a 47 tagállamból álló, több mint nyolcszázmillió európai ember és azon belül több mint százmillió nemzeti kisebbséghez tartozó európai ember érdekeiért küzdő Európa Tanácsnak is képviselnie kell. 

(via MTI)