Tizenöt megyére adott ki figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat

FERI8616
2021.11.03. 13:55

Az Országos Meteorológiai Szolgálat zivatar, széllökés és eső miatt is figyelmeztető jelzés adott ki csütörtökre. A szöveges figyelmeztetés szerint északkeleten a hajnalban képződött köd lassan oszlik fel, a völgyekben azonban tartósan megmaradhat.

Holnap hajnalban az érkező hidegfront hatására a nyugati határ mentén kisebb eséllyel, majd napközben az ország délnyugati és középső felében, később délkeleten már nagyobb valószínűséggel fordulhat elő az eső és zápor mellett zivatar is.

brutáliseső
Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

A déli szél a délkeleti területeken a délelőtti és kora délutáni órákban viharossá is fokozódhat. Akár a 60-70 kilométeres óránkénti sebességet is elérheti. Délután azonban csillapodik a légmozgás.

szelek
Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

Az előrejelzés szerint a legnagyobb eséllyel a Kaposvár−Balassagyarmat- és BajaÓzd-vonalak közötti területeken 10 millimétert, helyenként akár 20 millimétert megközelítő vagy meghaladó csapadékösszeg is lehetséges. Délkeleten a péntek reggelig lehulló csapadék mennyisége a 20 millimétert is meghaladhatja.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat közösségi oldalán azt írja, csütörtökön egy hideg- és egy melegfront is áthalad felettünk.

A front előterében az erős, viharos déli szél igen enyhe levegőt szállít főképp a délkeleti tájaink fölé, ott csütörtökön rövid időre a 20 fokok is újra vendégeink lesznek. Több hullámban érkezik csapadék, és bizony akkor sem szabad meglepődni, ha csütörtökön dörgéseket hallunk

− olvasható a bejegyzésben.

(Borítókép: Isza Ferenc / Index)