Fametszés miatt forgalomkorlátozás lesz hétvégén a Bartók Béla úton

2021.11.04. 17:07

Szombaton és vasárnap fametszés miatt forgalomkorlátozás lesz a Bartók Béla út Szabadság híd felé vezető oldalán, így mindkét nap változik a 19-es, a 41-es, a 47-es, a 48-as, a 49-es, az 56A, valamint a 61-es villamos közlekedése – tájékoztatta az MTI-t a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). 

A fákat szombaton és vasárnap is gallyazzák a Bartók Béla út belső szakaszán, emiatt napközben szakaszos és időszakos forgalomkorlátozásra kell számítani az érintett szakaszon.

Mindkét nap 7 órától 16 óráig a Szent Gellért tér felé haladó forgalmat a BKK-autóbuszok kivételével a Zenta utcán keresztül a Budafoki útra terelik át. A terelés idején a Budafoki útnak a Csíky utca és Műegyetem rakpart közötti szakaszát megnyitják a közúti forgalom számára a Műegyetem rakpart felé is.

A munka a centrum felé vezető útpálya teljes lezárásával jár, így a Csíky utcából csak balra, nagy ívben lehet a Bartók Béla útra kanyarodni. A 7-es autóbusz és a 19-es pótlóbusz mindkét irányban a villamosperonoknál áll meg a Szent Gellért téren.

A forgalomkorlátozás a villamosjáratokat is érinti, szombat és vasárnap hajnaltól 16 óráig.

A pesti oldalon nem közlekednek a kiskörúti 47-es, 48-as és 49-es villamosok, helyettük a Deák Ferenc tér és a Kálvin tér között az M3-as pótlóbusszal, a 9-es busszal vagy a 72M trolibusszal lehet utazni, onnan az M4-es metróval érhető el a Fővám tér.

A Bartók Béla úton korábban veszélyessé vált fákat kell kivágni.