Kinyomozták, miért tűnt el Müller Cecília

2021.11.04. 08:21
Az ATV megkérdezte, hová tűnt Müller Cecília. Válaszoltak nekik. Mi olvasóinkat kérdezzük, hiányzik-e Müller Cecília és a napi sajtótájékoztatók gyakorlata.

A kormány múlt csütörtök este megjelent rendeletében jogi lehetőséget adott a cégek és a vállalkozások számára, hogy előírják alkalmazottaiknak a kötelező védőoltást. Külön kormányrendelet vonatkozik az állami és az önkormányzati szférára. Az új rendelkezések szerint nem rúghatják ki az oltástagadó dolgozót, hanem egy évig fizetés nélküli szabadságra küldhetik. A negyedik hullám napi adatait rendszeresen nyilvánosságra hozzák a koronavirus.gov.hu oldalon, de ősszel már elmaradnak az operatív törzs a járvány korábbi időszakában megszokott sajtótájékoztatói, ezzel egy időben eltűnt a hazai nyilvánosságból Müller Cecília országos tiszti főorvos is. 

Az ATV éppen ezért több kérdést tett fel a kormánynak: 

  • Tervezik-e a napi sajtótájékoztatók visszaállítását, hiszen hasonló járványügyi adatok esetében tájékoztatta az operatív törzs a közvéleményt. Ha igen, mikortól?
  • Milyen rendszerességgel ülésezik az operatív törzs jelenleg, ezen kik vesznek részt? Jelen van-e az operatív törzs ülésein Orbán Viktor, Rogán Antal, Pintér Sándor, Müller Cecília és Kósa Lajos is, mint azt az előző hullámban követhette a nyilvánosság?
  • Mi az oka annak, hogy Müller Cecília országos tiszti főorvos eltűnt a nyilvánosságból?

A kérdésekre a Koronavírus Sajtóközpont válaszolt. E szerint az operatív törzs második éve irányítja a járvány elleni védekezést, rendszeresen – hetente egyszer vagy többször – ülésezik, és a kormány számára javaslatokat tesz. A belügyminiszter vezeti az üléseket, és részt vesznek rajta a járvány elleni védekezésben érintett minisztériumok és kormányzati szervek vezetői (pl. országos tiszti főorvos, OKFŐ, OMSZ, ORFK, Oltási munkacsoport vezetője stb). A sajtóközpont válaszában mindenkit megnyugtatott a lakosság folyamatos tájékoztatásáról, ahogy írják: a Kormányinfón, a sajtóközleményekben, a koronavirus.gov.hu honlapon, a közösségi médiában és a tájékoztató kampányokon történik. 

Amennyiben önök is tudnak a sajtóközpont sorai között olvasni, akkor Müller Cecília és a napi sajtótájékoztatók visszahozása a kormányzat részéről a közeljövőben nem várható. 

Ön örülne, ha újra visszatérne Müller Cecília és a napi sajtótájékoztató?  • Hírek
  • Bankszámla