Viszlát, kötelező oltás?

IMG 7653
2021.11.04. 20:53
November 4-e nemzeti gyásznap, ez alkalomból portálunk is több cikkel emlékezett az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének emléknapján. Az Emmi átgondolja a kötelező oltás eltörlését, a kormány a Kúria döntését támadja az Alkotmánybíróságon. A Kibeszélőben a momentumos Hajnal Miklós volt a vendégünk. Napi hírösszefoglalónk, avagy erről írtunk ma az Indexen.
  • Nyolc évvel ezelőtt nyilvánította a kormány hivatalosan is nemzeti gyásznappá november 4-ét, az 1956-os forradalom leverésének emléknapját. Cikkünkben a nemzeti ünnepeink, emléknapjaink és gyásznapjaink történetét jártuk körül.
  • Hatvanöt évvel ezelőtt a menekültkérdés egyet jelentett a magyarokkal: az 1956-os forradalom leverése után Európa olyan menekülthullámmal nézett szembe, amelyre a második világháború óta nem volt példa. Sosem látott képek az '56-os magyar menekültekről, ide kattintva!
  • Mansfeld Péter nem született hősnek vagy szabadságharcosnak, pláne nem mártírnak. Ő csak egy törékeny testalkatú, élénk érdeklődésű pesti srác volt, akit a nagybetűs élet érlelt nagyon fiatalon a rendszer ádáz ellenségévé. Arról a történészek véleménye is megoszlik, hogy tudatos forradalmár volt-e, de azt, hogy a halál árnyékában is bátran szembenézett sorsával, neve pedig a megtorlások kegyetlenségének jelképévé vált, senki sem vitathatja. Részletek itt!
  • Viszonylag ritka eset, hogy a kormány az Alkotmánybíróságon támadjon meg egy Kúrián született ítéletet, de most megtörtént. A magyar kormány szerdán fordult indítvánnyal az AB-hoz saját népszavazási kérdésével, melyet a közelmúltban elmeszelt a Kúria. A kérdés így hangzik: „Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára is elérhetőek legyenek nemátalakító kezelések?” Bővebben itt!
  • Az Emmi átgondolja a kötelező oltás eltörlését. A Pedagógusok Szakszervezete és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerdán újabb, 3,5 órás tárgyaláson járt az Emberi Erőforrások Minisztériumában, s ennek eredményeiről beszámolt a PDSZ Facebook-oldalán Nagy Erzsébet, a PDSZ választmányi tagja. Részletek itt!
  • Tisztújítás lesz a Momentum országos vezetésében. Bár a párt jól szerepelt az előválasztáson, a szervezet elnöke, Fekete-Győr András kevésbé, ezért a bizalmi szavazáson megfosztották vezetői pozíciójától. Ennek következményeiről is kérdeztük a Kibeszélőlegfrissebb adásában a párt elnökségének tagját, XII. kerületi képviselőjelöltjét és szóvivőjét Hajnal Miklóst.
  • Vevőt keres a Városháza hatalmas értékű, műemléki védelem alatt álló épületegyüttesére a főváros vezetése – tudta meg az Index. Karácsony Gergely számos ötlettel előállt már a Városháza hasznosítására, Budapest Város Önkormányzata legértékesebb ingatlanának dobra verése azonban eddig elképzelhetetlennek tűnt. A főpolgármester a Facebookon kommentálta értesülésünket, azt írta, hogy az ingatlan értékesítéséről semmilyen döntés nem született, arra nem keres vevőt a Fővárosi Önkormányzat. Bővebben itt!
  • Justin Shubow: A modern magyar építészek egoisták, lelketlenek és tradícióellenesek. Az amerikai építészkritikus szerint a magyar tervezők is csak maguknak, és nem az embereknek terveznek többnyire ronda házakat. Részletek itt!
  • Farmerben várták a montenegrói kormányfőt a belgrádi állami fogadáson, amit Podgoricában súlyos sértésnek minősítettek. Az orosz külügyminiszter távoli, nem a legtekintélyesebb úti céljaira néha farmerben érkezett, ami megbotránkoztatta vendéglátóit. Az izraeli diplomaták farmerben tiltakoztak, mert feleannyit kerestek, mint a kémek. Gyűjtésünk itt!

DÍVÁNY. A Dívány arról írt, hogy egy leszbikus ikonnal kevesebbet számlálhatunk a szinglipiacon, ugyanis eljegyezte Kristen Stewart-ot a barátnője, Dylan Meyer – adta hírül az amerikai Elle a The Howard Stern Show-ban elhangzottak alapján.