Szombathely polgármestere döntött a kötelező oltásról

2021.11.04. 10:25

Gulyás Gergely október 28-án jelentette be a Kormányinfón, hogy a cégek és a vállalkozások jogot kapnak arra, hogy a munkavégzés feltételeként előírják a védőoltást az alkalmazottak számára, valamint kötelezővé teszik a maszkhasználatot a közösségi közlekedési eszközökön.

A bejelentést követően sorra hozzák a rendelkezéseket az önkormányzatok, két budapesti kerületben már kötelezővé is tették az oltást.

Nemény András, Szombathely polgármestere is döntést hozott, miután összehívta a pandémia miatt létrehozott védekezést segítő tanácsot.

Polgármesteri Hivatal dolgozóinak és az érintett önkormányzati intézmények, önkormányzati tulajdonú cégek dolgozóinak átoltottságával és védettségével kapcsolatos információkat figyelembe véve 

a szombathelyi önkormányzat nem teszi kötelezővé az oltás felvételét az oltatlan dolgozóknak a hivatalban, ugyanakkor kérik, hogy fontolják meg az oltás beadatását.

A maszkviselést viszont kötelezővé teszik a hivatal dolgozóinak az épületen belül, ahogy az az ügyintésre érkező ügyfelek számára is. Emellett az önkormányzati fenntartású bölcsődékben, óvodákban csak a gyermekeknek és a dolgozóknak nem kell maszkot hordani az intézmény területén belül, másnak viszont igen.

Az új szabályok november 8-án lépnek életbe, és visszavonásig érvényesek.

(Nyugat.hu)