87 millió forintot foglalt le a rendőrség a piliscsabai drogkereskedő pártól

2021.11.05. 09:50
A rendőrség 87 millió forintot foglalt le egy kábítószer-kereskedéssel foglalkozó párnál Piliscsabán. A budaörsi nyomozók a Pest megyei felderítőkkel közösen csaptak le a 44 éves férfira és a 35 éves élettársára.

A pár Piliscsabán és a környező településeken kereskedett kábítószerrel, a hatóságok hónapokon keresztül dolgoztak az ügyön, értékelték és elemezték a begyűjtött adatokat.

Miután elegendő bizonyíték született, a nyomozók november 2-án ütöttek rajta K. Péteren és Z. Virágon, majd

a rendőrök minden hozzájuk kapcsolható helyen kutatást tartottak, amely során több mint 87 millió forint készpénzt találtak és foglaltak le.

Emellett digitális mérlegeket, kábítószergyanús anyaggal szennyezett turmixgépet, mobiltelefonokat, nagyjából 7 kilogramm kábítószergyanús növényi származékot, csaknem 300 különböző mintával nyomott kábítószergyanús tablettát, 24 ezer doboz, valamint 161 darab vágott dohányterméket is találtak.

A Budaörsi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a pár ellen. A férfi részben beismerte a bűncselekményt, ám a kereskedelmi tevékenységről nem nyilatkozott, míg társa nem ismert el semmit.

(police.hu)