Büntetőfékezett, majd ököllel ütötte a szabályosan közlekedő női sofőrt

2021.11.05. 15:07

Vádat emeltek az ellen a 40 éves óbányai férfi ellen, aki a 6-os számú főút egyik körforgalmában előbb büntetőfékezett egy szabályosan közlekedő autós előtt, majd bántalmazta a jármű női sofőrjét – írja a Tolna Megyei Főügyészség közeleményében.

A férfi 2019 augusztusában, délután, személygépkocsijával közlekedett a 6-os számú főúton Szekszárd térségében, Budapest irányába. Az autóban rajta kívül a felesége, az anyósa és kettő kiskorú gyermeke utazott. A családfő nagy sebességgel elhaladt egy 35 éves sofőr mellett, miközben „rádudált”, mert úgy vélte, hogy az korábban szabálytalanul kanyarodott rá az útra. A megelőzött járműben a sofőr 46 éves élettársa is ott tartózkodott.

Az előzés, dudálás és odamondogatás után az M9-es autóút felé vezető körforgalomhoz érve a férfi váratlanul állóra fékezte a járművét, emiatt a mögötte közlekedő hátulról belé ütközött. Ezután a vétlen autó vezetője és utasa, valamint a vádlott is kiszálltak, akin a nő számon kérte, hogy mit csinál, miért veszélyezteti az ő és a saját gyermekei életét? 

A férfi válaszképpen becsmérlő kifejezések mellett többször ököllel arcul ütötte a nőt, majd visszaült a gépkocsijába és elhajtott.

A bántalmazástól a nő zúzódásos, könnyű sérüléseket szenvedett. A támadó férfit az ügyészség közúti veszélyeztetés bűntettével, garázdaság vétségével és könnyű testi sértés vétségével vádolt meg.

A Szekszárdi Járási Ügyészség a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetés, pénzbüntetés, valamint közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál. 

(via Tolna Megyei Főügyészség)  • Tippek
  • Árfolyam