Ahhoz a rendőrhöz tört be a tolvaj Nagykőrösön, aki korábban elfogta

2021.11.06. 13:41

Egy hét leforgása alatt kétszer fogtak el egy besurranó tolvajt a nagykőrösi rendőrök – közölte a rendőrség. Második alkalommal pechjére a rajta korábban rajtaütő rendőr lakásában próbálkozott.

Az első eset még október 28-án történt, amikor egy udvarában gereblyéző 82 éves nagykőrösi asszonnyal szóba elegyedett egy számára ismeretlen nő. Mialatt az idős hölgy beszélgetett a váratlan vendéggel, feltűnt neki, amint egy férfi a lépteit szaporázva sétál ki a házából. Ekkor a beszélgetésnek hirtelen vége lett, a helyszínről pedig mindkét ismeretlen távozott.

A 82 éves nő ekkor szembesült azzal, hogy a pénztárcáját és kulcscsomóját is ellopták, és azonnal rendőrt hívott. A helyi egyenruhások pár perc alatt kiértek a címre, hely- és személyismeretüknek köszönhetően tudták, kiket kell keresniük. A helyszíntől nem messze igazoltatták a lopással összefüggésbe hozható 27 éves L-B. Krisztiánt és társát, a 41 éves L. Jánosnét. A rendőrök kérdéseire mindketten zavartan és összefüggéstelenül válaszoltak, végül megtörtek, és egybehangzóan beismerték tettüket.

A férfinál megtalálták a bukszából kivett 10 270 forintot, az eldobott pénztárca és kulcscsomó egy bokor aljából került elő. Kihallgatásukon a gyanúsítás ellen panaszt egyikük sem tett. A fiatal férfi elmondta, hogy nem sokkal korábban a tárcáért egyedül ment be az idős asszony házába, társa csak akkor segédkezett, amikor a még nagyobb zsákmány reményében tért vissza az ingatlanhoz.

A rendőrök büntetőeljárást indítottak, a férfival szemben lopás vétségének, a nővel szemben bűnsegédként elkövetett lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt.

L-B. Krisztián néhány nappal később azonban egy másik ingatlant is kiszemelt. Szerencsétlenségére viszont ez a lakás pont a korábban őt elfogó rendőré. Az éppen pihenőidejét töltő egyenruhás a kutatás zajára figyelt fel, és azonnal az előszobába rohant, amikor szembe találta meg a betolakodóval.

Rögtön felismerte a tolvajt, aki egy hangfallal a kezében nyúlcipőt húzott, és futásnak eredt. A rendőr utána futott, közben értesítette kollégáit, a férfinak pedig esélyt sem hagyva a menekülésre, a lakástól nem messze elfogták.

Az elkövető útja ismét a rendőrségre vezetett. A 27 éves férfival szemben alkalmazott kábítószer-gyorsteszt MDMA, valamint metamfetamin származékra pozitív eredményt mutatott, ezért a rendőrök további mintavételre intézkedtek.

A Nagykőrösi Rendőrkapitányság lopás vétsége, valamint kábítószer birtoklása vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást az őrizetbe vett L-B. Krisztiánnal szemben, és a letartóztatását is kezdeményezték, amit a bíróság november 5-én elrendelt.