Vállon harapta a biztonsági őrt a 12 éves rabló

2021.11.07. 16:10

Erőszakkal végződött egy lopási kísérlet Budapest XI. kerületében, amikor egy 12 éves lány beleharapott az őt lebuktató biztonsági őr vállába, mert az megakadályozta a tolvaj és társai szökését – tudatta a Fővárosi Főügyészség sajtóközleményben.

A híradásból megtudható, hogy a 12 éves lány két 15 éves társával együtt 2019. október 13-án, késő délután betért egy újbudai bevásárlóközpontban lévő ruhaboltba azért, hogy onnan ruhákat lopjanak. A trió legfiatalabb tagja bement a próbafülkébe, ahova egyik társa többször is különféle ruhaneműket adott be neki. A próbafülkében a fiatalkorú egy pólóról és egy nadrágról, ami összesen 10 ezer forintba került, 

leszakította az áruvédelmi eszközt, majd a pólót a saját ruhája fölé felvette, a nadrágot pedig a ruhája alá rejtette.

Harmadik társuk volt az úgynevezett figyelő, aki azzal segítette társait, hogy az üzlet területén sétálva a biztonsági őröket, illetve a környezetet szemlézte, nehogy lelepleződjenek.

Ezt követően megpróbáltak kisétálni az üzletből a lopott holmikkal, azonban a biztonsági szolgálat tagjai felfigyeltek rájuk. A biztonsági őr az áruvédelmi kapunál megállította a fiatalokat, akiket megkért, hogy ellenőrzésre menjenek az irodába. A 12 éves lány látszólag eleget tett a kérésnek, azonban pár lépés után hirtelen megfordult, és a kijárat irányába kezdett szaladni. Az őr utánafutott, megelőzte, és elé állt, hogy megállítsa. A lány ezután is el akart futni, ezért az őr igyekezett feltartóztatni őt, ekkor azonban 

a tolvaj a lopott holmik, illetve a menekülés érdekében a biztonsági őr vállába beleharapott, és addig nem eresztette a fogaival, amíg az el nem engedte. 

Az ügyészség a 12 éves lányra javítóintézeti nevelést kért a bíróságtól, társaira pedig próbára bocsátást.

(via Fővárosi Főügyészség