Nem elég a melegfront, érkezik a hidegfront is

2021.11.07. 07:53

Többnyire erősen felhős, borult lesz az ég, de az északi megyékben és a déli határ közelében napközben átmenetileg felszakadozhat a felhőzet − derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Napközben többfelé előfordulhat változó intenzitású eső és zápor. Délután átmenetileg kevesebb helyen eshet, a szél többnyire mérsékelt marad az országban. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 14 fok között valószínű.

Várható hőmérséklet vasárnap
Várható hőmérséklet vasárnap
Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

Estére erősen felhős vagy borult lesz az ég, többfelé valószínű eső és zápor. A légmozgás többnyire mérsékelt marad. Késő estére 3 és 9 fok közé hűl le a levegő. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 1 és plusz 8 fok között alakul.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem várható.

Az orvosmeteorológiai jelentés szerint az aktuális időjárási helyzet a melegfrontérzékenyek szervezetére nagy stresszt gyakorol. Ez fejfájást, fáradtságérzetet, álmatlanságot okozhat. Hamarabb elfáradhatunk, kifáradhat a szervezet, így a teljesítőképességben is egyfajta csökkenés tapasztalható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a közösségi oldalán is posztolt a front érkezésről.

Egy melegfront érint minket, aminek a hatására jobbára felhős idő várható, azonban hosszabb-rövidebb szakadozások is előfordulhatnak a felhőzetben. A front mentén több helyen számíthatunk esőre, zápora, a késő délutáni órákra kicsit lankad a csapadékhajlam

– írták. Hozzátéve, hogy estétől északnyugat felől egy hidegfront érkezik Magyarország területére.