Megtalálták a kutyát a járőrök, ezért járt egy jutalomlángos

2021.11.07. 17:44

Éjszakai szolgálatukat letéve találtak meg egy lopott kutyát a csepeli rendőrök. Utána megettek egy lángost, elfogtak egy betörőt, és visszaadták gazdájának a kutyát − tájékoztat a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A tájékoztatás szerint a XXI. kerületben, egy áruház elől lopták el egy nő 8 éves staffordshire terrierjét, amíg vásárolt. A csepeli járőrök órákig keresték a kutyát a gazdájával együtt, azonban a keresés sikertelen volt.

Az éjszakai szolgálat végeztével Dinnyés Ádám törzsőrmester és Fehér Milán őrmester kedvenc lángosozójukba indultak reggelizni, amikor egy épület előtt meglátták a kutyát. Értesítették a kapitányságot, majd bevitték az Akira névre hallgató kutyát az őrsre. Ez után pedig elmentek megenni a jól megérdemelt lángosukat.

Reggeli közben a munkáról beszélgettek. Szóba került, hogy már csak azt a férfit kellene elfogni, aki a gyanú szerint két nappal korábban egy közeli irodából lopott el egy laptopot és más műszaki cikkeket. Kívánságuk rögtön valóra is vált, ugyanis a keresett férfi épp az utca túloldalán sétált. A lángos maradékát hátrahagyva a szabadidős járőrök szolgálatba helyezték magukat, és elfogták a gyanúsítottat.

A betöréssel gyanúsított, többszörös visszaeső férfit a XXI. Kerületi Rendőrkapitányságon kihallgatták, majd őrizetbe vették. A kutyatolvajt még keresik.