Köztársaságielnök-jelölti előválasztás, meglettek a gyűrűk

IMG 7653
2021.11.07. 19:40
Az ellenzéki pártokat egy esetleges köztársaságielnök-jelölti előválasztásról kérdeztük, a BioNTech vezérigazgatója arról nyilatkozott, hogy meddig hatnak az oltások, egy könyv vezetett az évszázadok óta elveszett gyűrűk nyomára. Napi hírösszefoglaló, avagy ezekről írtunk vasárnap az Indexen.
  • Alighogy véget ért az első országos előválasztás, már jöhet is a következő: napirenden a köztársaságielnök-jelölti előválasztás. Az ellenzéki pártokat erről, a közvetlen államfőválasztásról és a köztársasági elnök jogköreinek bővítéséről is kérdeztük. Bővebben itt!
  • Az utóbbi hetekben Németországban is egyre többen betegszenek meg a koronavírus-járvány negyedik hullámában. A Bild am Sonntag most megszólaltatta Ugur Sahint, a BioNTech vezérigazgatóját, aki arról is nyilatkozott, meddig hatnak az oltások. A részletek itt!
  • Nem az a kérdés, hogy eljön-e az elektromos világ vége, hanem az, hogy mikor. Éltető csillagunk, a Nap egyben a modern civilizáció végét is jelentheti. Természetéből adódóan űrviharokat generál, amik kiüthetik az elektromos hálózatokat bolygókon. De mi ez, és miért veszélyes? Erdélyi Róbert csillagász magyarázza el.
  • Egy könyv, amelyet a Santo Estevo de Ribas de Sil kolostorról írtak, vezetett azoknak az elveszettnek hitt, csodás gyógyulásokat hozott gyűrűk nyomára, amely kilenc püspöké volt a középkorban. A gyűrűk nagy jelentőséggel bírtak, azonban a püspökök halála után rejtélyes módon eltűntek. A gyűrűkről azt gondolták, hogy gyógyító erővel rendelkeznek. Aztán különös módon a kilencből négy gyűrű nemrégiben előkerült. Bővebben itt!
  • Talán soha nem volt még ennyi néző a Várkerti Stadionban, mint vasárnap, a labdarúgó-NB I csúcsrangadóján, de csalódottan kellett távozniuk a kisvárdai szurkolóknak. A címvédő Ferencváros Loncar, Uzuni, Marin és megint Uzuni góljával 4–0-ra győzött a két videóbírózással fűszerezett mérkőzésen – mindkét kritikus VAR-ozás a vendégeknek kedvezett –, és jobb gólkülönbségének köszönhetően átvette a vezetést a táblázaton. Helyszíni tudósításunk itt!
  • Kovalcsik Ildikó műsorvezető volt a Sunday Brunch vendége. Lilu az adásban egy boldog és teljes életről számolt be, ami a második gyermekkel lett teljesen kerek. Hallgassa meg vagy nézze meg itt!
  • VoloDrone a neve, és tisztán elektromos meghajtással működik az a német fejlesztésű logisztikai gépszörny, amelytől világszerte a nagyvárosi csomagszállítási szemlélet megváltozását és a drónok használatának kiteljesedését remélik. A pilóta nélküli automata óriáskopter újabb sikeres tesztet teljesített. Részletek itt!
  • Európa szíve Dubajban épül. A Heart of Europe csak egy része annak a projektnek, amelyben több mint 300 mesterséges szigetet töltenének meg a világ híres turistalátványosságaival. Bővebben itt!

FEMINA. Megoszlanak a vélemények arról, hogy meddig jó szoptatni a gyermekeket: néhány hónapig, egy évig vagy még tovább. Az angol Sheryl Wynne azonban gyakran még a közeli ismerőseit is meghökkenti, amikor büszkén vállalja: öt- és hatéves fiait a mai napig így táplálja. Az édesanya vallomásáról a Femina írt.

DÍVÁNY. Lakatos Márk az Indexen indította útjára legújabb műsorát. A csütörtökönként jelentkező Konyhanyelven című adás kulisszáit Márk saját Batthyányi utcai ingatlana/szalonja biztosítja. Ide várja vacsoravendégeit, akiknek nemcsak főz, de velük az élet nagy kérdéseit is megvitatja. Megmutatjuk a házigazda lakását a Díványon.