16:00, December 10.
Marokkó 0
Portugália 0
al-Tumama Stadion Negyeddöntő
20:00, December 10.
Anglia 0
Franciaország 0

Kétszáz embert vert át az internetes csaló

2021.11.08. 11:22

A Siófoki Járási Ügyészség kisebb kárt okozó, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal 26 éves kecskeméti férfival szemben, aki egy éven keresztül számos sértettet ejtett tévedésbe valótlan internetes hirdetéseivel – közölte az Ügyészség.

A férfi különböző álneveken felhasználói profilokat hozott létre egy adok-veszek oldalon, a sértettekkel történő kapcsolattartáshoz számos hívószámot szerzett be, illetőleg az átutalások fogadásához több pénzintézetnél is bankszámlát nyitott. A vádlott ezután olyan, sokak által keresett műszaki cikkeket, így játékkonzolokat és Bluetooth-hangszórókat kezdett árulni, amelyekkel valójában nem rendelkezett.

Az egy éven keresztül folytatott csalássorozatban 200 sértettet ejtett tévedésbe, akiknek ötezer és 75 ezer forint összeg közötti kárt okozott, így összesen több mint hétmillió forintra tett szert. Az esetek között olyan is előfordult, hogy az 50 ezer forinttal megkárosítani szándékozott sértett véletlenül ennek a tízszeresét, 500 ezer forintot utalt át a csalónak, aki a teljes összeget megtartotta.

A férfi a bűncselekményeket annak ellenére is folytatta, hogy a siófoki rendőrök rövid időn belül gyanúsítottként kihallgatták, így a csalássorozatnak végül a letartóztatása vetett véget.  • Hírek
  • Hírek