Európa újra nagy bajban, Amerika viszont kinyitott végre

IMG 7653
2021.11.08. 18:35

A járvány ismét berobbant Kelet-Európában, miközben a világban messze nem olyan tragikus a helyzet, hiszen az átlagos napi esetszám az elmúlt három hónapban 36 százalékkal csökkent. Idehaza a hétvégén már kimondottan magas és aggasztó esetszámok láttak napvilágot, a kormány komolyabb szigorítások helyett továbbra is a harmadik oltás felvétele mellett kardoskodik. Az Index ehhez azzal járult hozzá, hogy nagy összeállítást készített a Pfizer-oltás elmúlt egy évének történetéről. Schiffer András ügyvéd, volt országgyűlési képviselő arról írt véleménycikket, hogy a munkahelyek koronavírus elleni védelméről szóló kormányrendelet, amely lehetőséget ad a munkaadóknak, hogy a munkavégzés feltételeként írják elő a Covid-védőoltás felvételét a munkavállalók számára, többszörösen Alaptörvény-ellenes, és egy riasztó globális politikai trendbe illeszkedik. 

Húsz hónap után hétfőtől kinyitott Amerika, feloldották a beutazási korlátozásokat.

Meglepő fordulatot vett a Városháza tervezett eladásának ügye. A sajtóban Anonymusként emlegetett álarcos alak a hétvégén újabb videóval jelentkezett, amelyben ahhoz kívánt segítséget nyújtani, ki is az a Berki Zsolt, akinek a cége, a Northern Rock Kft. adhatott megbízást egy ingatlanközvetítőnek a Városháza patinás épületének eladására. Anonymus videója alapján erősen valószínűsíthető, hogy Gansperger Gyula korábbi Wallis-vezér hallható a felvételen, amelyen egy fővárosi telek megszerzéséről beszélget két ismeretlen férfi. Ebben a telekmutyiban is feltűnik Berki Zsolt.

Az Index nagy középkategóriás telefontesztjéből megtudhatják, milyen telefont érdemes vennie annak, akit a csúcskategóriás mobilok nem hoznak lázba. 

Írtunk ma arról is, hogy drágulhat a taxizás, illetve arról is, hogy egy jól prosperáló gazdaságban a légi közlekedésnek állami tulajdonban kell lennie.

Laptársaink közül a

Díványon arra keresték a választ kollégáink, miért mondjuk azt fényképezéskorhogy csíííííz.

A Totalcaron megírták, hogy hiába beszél úgy a legtöbb biztosítótársaság, mintha hatóság lenne – nem az

A napi.hu-n egyebek mellett arról olvashattak ma, hogy újratölti a piacot a rózsaszín nyuszi.