Felszámolták a céget, ami az óriáskereket működtette volna Hajdúszoboszlón

2021.11.08. 15:04

Mintegy 14 millió forinttal tartozik a hajdúszoboszlói önkormányzatnak az az ajkai cég, amelyik 2019-ben ötéves időtartamra kötött szerződést az önkormányzattal egy óriáskerék üzemeltetésére, de sem tavaly, sem idén nem teljesítette a kötelezettségeit.

A vállalat szeptember közepe óta, az önkormányzat kezdeményezésére, felszámolás alatt áll. A társaság még a két évvel korábbi áramszámláit és bérleti díjait sem rendezte – írja a HAON

A hajdúszoboszlói önkormányzat még 2018-ban kezdett keresni egy céget, amelyik vállalja egy óriáskerék telepítését és üzemeltetését. A pályázat nyertese évi 15 millió forint bérleti díj mellett vállalta, hogy 2023-ig biztosítja az óriáskereket a júniustól augusztus végéig terjedő időszakokban.

A 2019-es szezon rendben lefutott, ám 2020-ban a koronavírus-járványra hivatkozva az üzemeltető a szerződés felfüggesztését kérte, valamint azt is, hogy ne kelljen bérleti díjat fizetnie. Ehhez azonban a képviselő-testület nem járult hozzá. Annyi engedményt tettek, hogy a bérleti díjat a veszélyhelyzeti időszakra a felére csökkentették.

A város és a cég közötti tárgyalások megszakadtak, utóbbi az önkormányzat által tavaly ősszel megbízott ügyvéd fizetési felszólítására sem reagált. A bíróság 2021 áprilisában 13,3 millió forint megfizetésére kötelezte a céget, majd mivel ennek sem volt foganatja, szeptemberben elindult a felszámolás végrehajtása.