Jövőre ezermilliárd jut felsőoktatásra

2021.11.09. 07:23

A kormány stratégiai partnerként tekint a modellváltó egyetemekre. Ezt az innovációs és technológiai miniszter mondta Veszprémben. Palkovics László hangsúlyozta: a felsőoktatási intézmények modellváltása, amely 2014-ben kezdődött, kezdetben nem volt zökkenőmentes, támadások kísérték, de mára 21 egyetemen sikeresen megvalósult.

Szerinte a folyamat a finanszírozás átalakítását is jelenti, a felsőoktatási intézmények támogatása jövőre eléri az ezermilliárd forintot. 

Hozzáfűzte: jelenleg is dolgoznak azon, hogy az egyetemek 2700 milliárd forintos fejlesztési elképzelései megvalósulhassanak, írta az MTI. 

Stumpf István, a felsőoktatási modellváltás koordinációjáért felelős kormánybiztos közölte: az átalakítás révén minőségi fordulatra, karakteres intézményi profil kialakulására számítanak. Szavai szerint nagy eredmény, hogy a reform révén javult az életpálya feltételrendszere. Hozzátette: az állam fontos feladata a folyamatos párbeszéd fenntartása az intézményekkel, a minőségbiztosítás erősítése.