Durván kiakadt Szarvas polgármestere, bíróságra került az ügy

2021.11.10. 07:00

A március 15-i megemlékezések miatt alakult ki trágárságig fajuló konfliktus Babák Mihály, Szarvas polgármestere, valamint képviselőtársa, Pecsenye Erzsébet között. Utóbbi ráadásul felvette a kettejük között lezajlott telefonbeszélgetést, és ennek fényében tett feljelentést a városvezető ellen. Az ügyben kedden született meg az ítélet – derül ki az RTL Klub híradójából.

Az ominózus hangfelvétel a bíróságon is előkerült, amelyen Babák Mihály többek között ezt mondta: 

Én Szarvas város polgármestere vagyok, nem Pecsenye Erzsébet ügyvéd. Ne szarakodjál velem össze-vissza, b***meg!

Ezután az őt feljelentő képviselőtársa elmondta, ő teljes mértékben tisztában van azzal, hogy mit jelent a gyülekezési törvény, majd megkérdezte a polgármestertől, miért adott pontos tájékoztatást öt párttárának is. Babák Mihály erre úgy reagált: 

Te olyan hülye picsa vagy, mint eddig is voltál! Csókollak!

A keddi ülésen Babák Mihály bocsánatot kért Pecsenye Erzsébettől, akit a csatorna beszámolója szerint Erzsikének hívott ekkor. Hozzátette: sajnálja, hogy elragadtatta magát. Az ítélet szerint a bíróság megrovásban részesítette a szarvasi polgármestert, továbbá 10 ezer forint összegű bűnügyi költséget is fizetnie kell.

A megsértett képviselőnő az ítélet után három nap gondolkodási időt kért, ugyanis még nem tudja, elegendő lesz-e a megrovás ahhoz, hogy visszatartsa a vádlottat a jövőbeni, hasonló kijelentésekben. 

(via RTL Klub)