A jelenleginél jelentősen zöldebb és élhetőbb lehet a Mester utca belső szakasza

2021.11.10. 14:23

A mostaninál jóval zöldebb és élhetőbb Mester utcát ígér a Budapesti Közlekedési Központ belső szakasz közelgő felújítás után. A cég megindította a közbeszerzési eljárást a Ferenc körút és a Haller utca közötti szakasz felújításának tervezésére. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor a kivitelezés pedig 2023-ban megkezdődhet.

Egy közterületi aktivitásokban gazdag, hosszabb távú időtöltésre is alkalmas, klimatikus viszonyoktól védett közterületben gondolkodik a közlekedési központ, a vállalat igazgatósága jóváhagyta a rekonstrukció tervezésére irányuló közbeszerzési eljárást, így az november 10-től elérhető az Európai Unió Hivatalos Lapjában.

A Mester utca a IX. kerület, és egyben a főváros egyik forgalmas sugárirányú útja, amely a Koppány utcától egészen a Nagykörút vonaláig tart. A jelenlegi rekonstrukcióban a Ferenc körút és a Haller utca közötti szakasz újulhat meg. A legfőbb szempontok, hogy az utca a felújítása után kerékpáros- és gyalogosbaráttá váljon, illetve a XXI. századi igényeknek és elvárásoknak megfelelő, a jelenleginél jelentősen zöldebb, egyúttal élhetőbb legyen.

Több mint ezren kitöltötték azt a kérdőívet, amit a Mester utca belső szakaszának megújulásáról adott ki a BKK, és csaknem 5600 vélemény, illetve javaslat érkezett a témában. A többsége a forgalomcsillapítást, a parkolási problémák megoldását, illetve a villamosközlekedés újragondolását szorgalmazta.

Mester utca felújítás
Fotó: BKK

A fővárosi részvételi költségvetés szintén számol a Mester utca fejlesztésével: az idén első alkalommal megtartott programból 50 millió forintot lehet az utca zöldítésére és kellemesebbé tételére költeni. További részletek a projektről a részvételi költségvetés weboldalán olvashatók.

(via BKK)