Jön az új Black Friday és az ellenzék kampánystratégiája is

IMG 7653 (1)
2021.11.10. 20:40
Egy új törvénnyel új fejezet nyílik a tartásdíj ügyében. Idén a hiteleknél is Black Friday lesz. Az ellenzéki összefogás hamarosan tárgyalja kampánystratégiáját. Ezekről írtunk ma az Indexen.
  • Itt az új „válástörvény”, ami új fejezetet nyit a tartásdíjak ügyében is. Makó Klaudia, családjogi ügyvéd, az egyedülálló szülőket segítő Egyszülős Központ jogi szakértőjének segítségével gyűjtötte össze az Index a legfontosabb tudnivalókat a tartásdíjról, amely hamarosan könnyebben és gyorsabban behajthatóvá válik. Kínzó kérdésekre válaszol az Index.
  • A Republikon Intézet Brenner Koloman (Jobbik), Dorosz Dávid (Párbeszéd), Hajnal Miklós (Momentum), Gál József (LMP), Agócs Ádám (MSZP) és Sebián-Petrovszki László (DK) részvételével rendezett konferenciát az előválasztásról és a pártok előtt álló kampányidőszakról. Tudósításunk itt.
  • Október 19-én írt ki nyílt nemzetközi építészeti tervpályázatot a Budapesti Fejlesztési Központ a Nyugati pályaudvar és környezete megújítására. Az Index úgy értesült, hogy a harminchat, pályázatot beadó cég nem hivatalos előminősítése után a legnevesebb tizenöt közé öt, magyar érdekeltséggel rendelkező konzorcium is bejutott.
  • Karácsony Gergely és a főváros kommunikációja meglehetősen hektikus volt eddig a Városháza eladásának ügyében. A hírt elsőre hevesen tagadó főpolgármester maga nem reagált az Anonymus-maszkos alak által kedden közzétett hangfelvételre, amelyen a fővárosi vagyonkezelő vezérigazgatója tárgyal az ingatlan eladásáról, mindössze egy közleményt adott ki a főváros, amelyben már elismeri, hogy készült egy eladási koncepciót is tartalmazó tanulmány. Az ügyet tisztázó kérdéseket küldtünk az önkormányzatnak.
  • A Covid–19-járvány 2019 vége óta tematizálja a bolygó mindennapjait, okoz tragédiákat, kellemetlen helyzeteket és hatalmas vitákat. A döntő dilemma nagyjából leegyszerűsíthető arra a banális kérdésre, hogy valójában mennyire veszélyes ez a vírus. Mutatunk öt szubjektív érvet, amely bizonyítja, hogy a pandémia nemcsak halálhozó, de tanítómester is. Vona Gábor publicisztikája itt.
  • Az amerikai szokásoktól eltérően Magyarországon nem egy kijelölt napon tartják a Black Fridayt, hanem már jó néhány éve gyakorlatilag az egész november egy óriási Black Friday. S bár a tengerentúlon ilyenkor hetven-nyolcvan százalékkal szokás leértékelni a termékeket, itthon ez közel sincs így. Az idei november furcsasága, hogy nem csak a termékeknél, a hiteleknél is Black Friday van.
  • A világ egyik legnézettebb sorozatában, a koreai Nyerd meg az életedben a feladatok hagyományos gyerekjátékokon alapulnak. Akik nem teljesítik, azokkal a Squid Game-ben könyörtelenül végeznek. Az eredeti játékok azonban teljesen ártatlanok, és kortól függetlenül bárkit elszórakoztatnak. Ezeket mutatjuk most be.
  • Nem kell hozzá annyira szomorúnak lennünk, mint a kis hercegnek, hogy több naplementét lássunk egy nap. Negyvenhárom naplementét nem, huszonnégyet viszont láthatunk, amennyiben sikerül 24 órán keresztül állandó sebességgel egy meghatározott vonalon repülnünk a Föld körül. Bővebben itt.

FEMINA. „A férfiak elhiszik, hogy a nők számára a durva szex a jó” - Hevesi Krisztával Soós Andrea beszélgetett a Femina podcastjében.

DÍVÁNY. A közösségi média új teret adott a boldogsághamisításra. Ezernyi mosolytól sziporkázó képet is feltölthetünk magunkról, miközben életünk legmélyebb pontját éljük meg a valóságban. Ez viszont nemcsak boldogabbá nem tesz, de ráadásul még az egészségünkre nézve is káros. Részletek a Dívány cikkében.

További híreinket ide kattintva olvashatják el.

(Borítókép: Index grafika)