Bige László annyi támogatást adna Márki-Zay Péternek, amennyit kér

2021.11.11. 10:51
A Nitrogénművek tulajdonosának Márki-Zay Péter az egyetlen, aki közel áll a szívéhez, „mert ő nem egy pártot, egy csoportot, hanem az egész országot képviseli”.

Bige László a HVG-nek adott interjújában kifejtette: Magyarország „soha nem volt még olyan megosztott”, és „soha nem volt olyan mély erkölcsi és morális válságban”, mint ma.

A folyamatos politikai háborúzás már átterjedt a mikroszintre, a családokra is. Márki-Zaytól remélném, hogy vissza tudja állítani a demokráciát. Ahol egypártrendszer van, ahol a hatalmi ágak egy kézben vannak, és nincs szabad sajtó, ott nincs kontroll a kormány felett, azt pedig nem demokráciának, hanem diktatúrának hívják

– fogalmazott Bige László.

A HVG megkérdezte tőle, mennyit érne meg neki, hogy segítse a kormányváltást.

Annyit adok neki, amennyit kér

– válaszolta a Nitrogénművek tulajdonosa. Hozzátette: soha nem volt és nem is lesz egyetlen párt tagja sem, és egyiket sem támogatja.

Bár a kormánypárti sajtóban rám húzták, nyugodt szívvel kijelenthetem, hogy sem Gyurcsányt, sem Karácsonyt nem támogattam

– mondta. Saját magát független, szabad gondolkodású embernek tartja, akinek véleménye van, és

ha ez más, mint az aktuális hatalomnak, akkor rögtön bűnözőt és ellenzéki vörös bárót csinálnak belőlem?

Bige László szerint mintha ismét a kommunizmusban, a hatvanas–hetvenes években lennénk.

Korábban a Partizánnak már kijelentette, hogy anyagilag is hajlandó lenne támogatni Márki-Zay Péter kampányát.

A mai kormány helyett a tarka macskámat is tudnám ajánlani

– jelentette ki.

Az ellenzéki közös miniszterelnök-jelölt a Hír TV-nek azt mondta, bárkitől elfogad pénzt, amíg nem lesz jogosan bűncselekménnyel vádolható, vagy amíg nem derül ki, hogy a pénz bűncselekményből származik.

Nemrégiben a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 14,1 milliárd forintos bírságot szabott ki a Nitrogénművek Vegyipari Zrt.-re és vállalkozáscsoportjára. „Tönkre akarnak tenni” – reagált Bige László a Partizán műsorában. Szerinte az ellene folyó támadás „abszolút politikai célú”.