Olyan időnk lesz, hogy könnyen felhúzhatja magát

2021.11.11. 06:27

A köd, illetve a rétegfelhőzet kiterjedése napközben fokozatosan csökken. Több helyen naposra fordul az idő, azonban lesznek tartósan borult, párás és ködös területek is − derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Számottevő csapadék nem várható, legfeljebb ködszitálás alakulhat ki néhol. A többnyire gyenge vagy mérsékelt szél az Észak-Dunántúlon helyenként megélénkül.

A legmagasabb nappali hőmérséklet a napos tájakon 10 és 13, a tartósabban borult, párás, ködös részeken 6 és 9 fok között várható. Késő estére mínusz 2 és plusz 6 fok közé hűl le a levegő.

Várható időjárás csütörtökön
Várható időjárás csütörtökön
Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint hajnalban ismét nagy területen számíthatunk tartós, sűrű köd kialakulására, elsősorban az ország északkeleti részén, a keleti országrészben, illetve a délnyugati megyékben. A délutáni órákra a legtöbb helyen lassan, fokozatosan feloszlik vagy megemelkedik a köd, de főként az északkeleti területeken néhol tartósan is rosszak maradhatnak a látási viszonyok. Tartós, sűrű köd miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat egyes szintű figyelmeztető jelzést adott ki az ország keleti felére, valamint három nyugati megyére is.

csüt
Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

Péntek reggelre ismét ködös reggelre kell számítani. Az előrejelzés szerint egyes szintű figyelmeztetés lesz érvényben az ország szinte valamennyi területére.

péntek
Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

Az orvosmeteorológiai előrejelzés szerint fronthatással nem kell számolni, azonban a magasban zajló melegedés miatt melegfront jellegű panaszok jelentkezhetnek az arra érzékenyeknél. Többek között fejfájás, a teljesítőképesség csökkenése, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatunk.