Itt a vakcinatérkép, ennyien oltatták be magukat az egyes országrészekben

2021.11.11. 11:36

A járvány eddigi hullámaitól eltérően jelentősen segíti a védekezést, hogy már van vakcina, és a magyar lakosság többsége felvette az oltást − olvasható a kormányzati tájékoztató oldalon. Az átoltottság aránya Pest megyében, Fejér megyében és Budapesten a legmagasabb.

Az egész országban magas az átoltottság, a 12 év feletti lakosság átoltottsága 68,1 százalékos, de mindenhol vannak még, akik nem vették fel az oltást

− írják az oldalon. Hozzátették, hogy a legalacsonyabb oltási arányt az alábbi megyékben figyelték meg:

  • Jász-Nagykun-Szolnok megye,
  • Borsod-Abaúj-Zemplén megye és
  • Hajdú-Bihar megye.

Az operatív törzs egy részletes térképet is közölt, amelyen a 12 év feletti lakosság oltási arányát közli. Ebből kiderült, hogy 70 százalékos átoltottság felett három terület van: 

  • Pest megye,
  • Fejér megye és
  • Budapest.

Magas, 66 százalék feletti az átoltottság valamennyi, az ország nyugati felében lévő megyében. A keleti országrészben a legalacsonyabb az oltakozási kedv, a legrosszabbul Jász-Nagykun-Szolnok megye áll, ahol 59,7 százalékos az átoltottság.

megyeiadatok
Fotó: koronavírus tájékoztató oldal

A koronavírus delta-variánsa miatt egyre többen betegszenek meg, a csütörtöki adatok szerint 8394-en fertőződtek meg, a betegséggel összefüggésben 132 elhunytat jelentettek. Kórházban 4990 beteget ápolnak, közülük 488-an vannak lélegeztetőgépen.

Az egyre növekvő járványadatok miatt a szakemberek és a kormány is azt javasolja mindenkinek, hogy vegye fel a koronavírus elleni vakcinát, ennek érdekében oltási akcióhetet is terveznek november 22. és november 28. között. Az oltási akcióhéten a kórházi oltópontokban időpontfoglalás nélkül lehet majd felvenni a vakcinát.