Tarlós István újra megszólalt Városháza-ügyben

2021.11.11. 20:56

Tarlós Istvánt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában kérdezték a Városháza-ügyről, a korábbi főpolgármester elmondta, hogy több mint két éve nincs ott, így pontosan nem tudhatja, hogy mi történt, de szerinte, ha valaki elhiszi, hogy egy a főpolgármesternek alárendelt cégvezető a főpolgármester háta mögött elkezdi árulni a Városházát, ami egyébként a főváros törzsvagyonának eleme és műemlék, az nem egészen normális. Tarlós István, bár nem ismeri a Városháza mostani szabályait, de elképzelhetetlennek tartja, hogy a főpolgármester a saját kabinetülésén nincs ott.

A volt városvezető beszélt arról a Nagytétényi telekről is, aminek eladásáról a Főpolgármesteri Hivatal közleménye alapján még elődje idején döntöttek. Tarlós István kifejtette, hogy ez 2015-ben került fel az eladható ingatlanok listájára, a vagyontárgyakkal foglalkozó cég évtizedek óta csinál ilyen listákat, de ez semmit nem jelent, csak alternatív bevételi forrásként figyelembe veszik.

Arról döntöttek, hogy eladható. Arról, hogy el kell adni, nem született döntés.

Tarlós István szerint a pályázatot 2020-ban írták ki, és Karácsony Gergelyt kritizálva hozzátette, hogy már zuglói polgármestersége idején is bármilyen kényelmetlen kérdésnél azonnal elkezdett „mutogatni és hazudni”.

Az Egyenes Beszédben Horváth Csaba zuglói polgármestert is kérdezték az ügyről, ő úgy fogalmazott, nem hiszi, hogy van olyan normális ember, aki bármikor komolyan azt a szándékot fontolgatta, hogy eladja a Városházát.

Ezután ismertette, hogy készült egy döntéselőkészítő vizsgálati anyag, ezt tárgyalták is, de ennek az volt a lényege, hogy hogyan újítsák meg a Városházát, ebben szó volt a létesítendő parkról és mélygarázsról is, de arra már nem emlékezett, hogy az anyag utolsó részében elvileg benne volt, hogy eladható az épület, és Barts Balázs azt megelőzően érdeklődhetett, mint egy felelős vagyongazda, hogy mit szólna a piac.