Karácsony Gergely a Városháza-ügyről: A bérlés belefér, az eladás nem

-DSC8498
2021.11.12. 20:33

Barts J. Balázsnak arra volt felhatalmazásra, hogy tárgyaljon, azért van a vagyonkezelő cég, hogy üzletfelekkel, érdeklődőkkel tárgyaljanak, mert a politikusoknak nem ez a dolga – mondta Karácsony Gergely az ATV Egyenes Beszéd című műsorában a Városháza-ügyről.

A főpolgármester szerint a vagyonkezelő vezetője legfeljebb a bérbeadásról tárgyalhatott volna, mert a kabinet arról hozott döntést, hogy egy új, korszerű Városháza felépítését szeretnék megvalósítani, ehhez kell egy hasznosítási koncepció.

A bérlés belefér, az, hogy eladjuk, nem.

Karácsony Gergely elismerte, az, hogy a kollégája egy tárgyalási helyzetben mondott olyan dolgokat, amelyekre nem volt felhatalmazása, az problémás kérdés.

Arra a felvetésre, hogy ezek után miért nem menesztette a vagyonkezelő vezetőjét, Karácsony Gergely kifejtette, hogy Barts J. Balázst még Tarlós István nevezte ki, hét éve ebben a pozícióban van, és bár hibázott, mert olyan irányba vitte a tárgyalást, ahova nem vihette volna, ezért kapott fegyelmit, de egyébként jól vezeti a céget és jó rendszert alakított ki, nem kótyavetyélték el az ingatlanokat.

A főpolgármester arra is kitért, hogy az épület üzemeltetése többször annyiba kerül, mint egy korszerű irodaházé, és ezzel kezdeni kell valamit, de Barts J. Balázst csőbe húzták, és ezt a beszélgetést valószínűleg az az ember vette fel, aki kérte a találkozót is.

Karácsony Gergely kifogásolta, hogy miközben a főváros csődbe megy, ha a mostani kormány marad, mégis az a hír, hogy az egyik kollégája „hülyeségeket beszélt, de nem érte kár a fővárost”. A főpolgármester az iparűzési adót hozta példaként, két év alatt ezzel szerinte annyi pénzt veszítenek, amennyi a Városháza állítólagos, 40 milliárd forintos értéke, ráadásul a közösségi közlekedési normatíva elmaradt kifizetése miatt épp ma írt levelet Orbán Viktornak.

(Borítókép: Karácsony Gergely sajtótájékoztatója 2021. november 12-én. Fotó: Gorondy-Novák Edit / Index)  • Tippek
  • Babaváró hitel