Mindenki a fedélzeten: Orbán, Márki-Zay, Karácsony, Anonymus, Demeter Szilárd és Csányi Sándor

IMG 7653
2021.11.12. 18:54

Továbbra sem javul a járványhelyzet sem Magyarországon, sem térségünkben. Az Index ma arról közölt nagy összeállítást, amit kevesen tudnak idehaza: a Covid ellen jelenleg a Moderna a leghatásosabb védőoltás. 

Dübörög a Városháza-ügy. Pénteken az Anonymus-maszkos alak újabb beszélgetésrészletet küldött a sajtónak, amelyből kiderül, nem a Karácsony Gergelyék által kedden nyilvánosságra hozott tanulmány elkészítése miatt, hanem annak keletkezése után tárgyalt Barts J. Balázs, a fővárosi vagyonkezelő vezérigazgatója a Városháza eladásáról. Karácsony Gergely főpolgármester szerint a vezérigazgató hibázott, amikor a főváros vezetésének akaratával ellentétesen tárgyalt a Városháza eladásáról, de adott még egy esélyt neki. Barts J. Balázs írásbeli fegyelmit kapott.

Orbán Viktor miniszterelnök a Türk Nyelvű Államok Együttműködési Tanácsának isztambuli csúcstalálkozóján indítványozta, hogy a Türk Tanács és a visegrádi országcsoport (V4) tartson legmagasabb szintű vezetői tanácskozást Budapesten 2022 első felében. A magyar kormányfő emlékeztetett: Magyarország vezeti a V4-ek együttműködését 2022. július 1-jéig.

Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter Brüsszelben járt, és úgy nyilatkozott, hogy rendkívül sikeres volt az útja. Orbán Viktor kihívója európai biztosokkal és a nagy európai pártcsaládok vezetőivel egyeztetett.

Demeter Szilárd miniszterelnöki megbízott, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója azért balhézik, hogy jobb legyen a magyar irodalom, vállalja, hogy ő a rossz zsaru. Az Indexnek adott exkluzív interjúban arról vall: nem ahhoz kell bátorság, hogy a politikailag szembenállókat kritizálja, hanem ahhoz, hogy a sajátjait felrázza. 

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke pénteken arról beszélt, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány marad a szerződése végéig, vagyis 2025-ig kapitány. 

Laptársaink közül a

A Napi.hu úgy tudja, hogy egyre nagyobb veszélyben van a magyar mandula.

A Totalcar értesülése szerint heteken belül várható azúj Suzuki S-Cross megjelenése.

A Dívány arról számolt be, hogy negyvenéves korában, hat eljegyzéssel a háta mögött elkelt Paris Hilton.