Áll a sor a román határszakaszon, rengeteg helyen javítják az utakat

2021.11.13. 07:02

A magyar–román határszakaszon, az M43-as autópályán Csanádpalotánál a kilépésre váró kamionsor öt kilométer hosszan áll, torlódásra lehet számítani – közölte az Útinform.

A 354-es főutat Debrecen közelében, az 1-es és a 3-as kilométer között garanciális munka miatt teljesen lezárták, a forgalmat a 33-as főút felé terelik.

Az M4-es autópályán, az M35-ös autópálya felé vezető oldalon, a 223-as kilométernél a külső sávot burkolatjavítás miatt lezárták.

Az M5-ös autópályán, Örkény és Ócsa között a műszaki átjárókat takarítják. Reggel 7 órától délután negyed 4-ig a Budapest felé vezető oldalon a munkaterületnél a belső sávot lezárják. A Kecskemét és Kiskunfélegyháza közötti szakaszon, illetve Csengele és Balástya között a szalagkorlátot javítják. Előbbinél a Röszke felé vezető oldalon, utóbbinál mindkét oldalon a belső sávot szakaszosan lezárják.

Az M6-os autópályán, Paks térségében javítják a burkolatot. A Budapest felé vezető oldalon a 118-as és a 114-es kilométer között dolgoznak, a belső sáv zárása mellett. A munka a déli órákban kezdődik és délután ötig tart.

Az M31-es autópályán, az M0-s autóút felé vezető oldalon a burkolatot javítják. A 6-os kilométernél a külső sávot lezárták. Az ellenkező oldalon, az M3-as autópálya felé, az 1-es kilométernél lévő hídon a dilatációs szerkezetet javítják, ott is a külső sáv van zárva.

Az M35-ös autópályán, csomópont építési munkák miatt, a Józsai pihenőhely közelében mindkét oldalon sávelhúzásos terelés van érvényben. A Berettyóújfalu felé vezető oldalon, a 33-as kilométernél építési munka miatt a külső sávot lezárták. A 37-es jelű kijáratnál lezártak egy csomóponti ágat. Így az M3-as felől érkezők a Debrecen-észak kijáratnál a 354-es főút felé nem tudnak kihajtani. Kerülni az M35-ön tovább haladva, a következő, Debrecen-nyugat (33-as főúti) csomópontnál lehajtva lehet.

Az M4-es autóúton, a Gyömrő–Üllő csomópont le- és felhajtó ágát, a Budapest felé vezető oldalon ma reggel 8 órától lezárják, mert átépítik a csomóponthoz kapcsolódó körforgalmat. A munka miatt a Gyömrő felől érkezők nem tudnak az M4-es autóútra felhajtani. A munka vasárnap este 10 óráig tart, ez idő alatt Gyömrő felől Péterin át lehet felhajtani az M4-es autóútra, amit sárga táblák is jeleznek. Az Üllő és Gyömrő között közlekedőknek szintén Péteri felé kell kerülni.

Ugyancsak az M4-es autóúton, a 91-es kilométernél éjjel egy portáltábla alapját építik. Este tíz óra és hajnali öt óra között a Szolnok felé vezető oldalon rendőri irányítás mellett halad majd a forgalom, de több ízben 15 perces időszakokra teljes útzárat is bevezetnek.

Abony térségében, a 91-es és a 93-as kilométer között építési munkák miatt a főváros felé autózókat a külső sávba terelik.

Az 1-es főúton, Biatorbágynál, a 12-es kilométernél lévő Ipari parknál portálszerkezetet cserélnek, ezért mindkét oldalon útszűkület követel figyelmet.

A 3-as főúton, Nyékládháza belterületén, a 171-es kilométernél csatornáznak. A félpályás lezárásnál az áthaladási elsőbbséget jelzőtábla mutatja. Szikszó közelében a 197-es kilométernél vízvezeték építés miatt sávelhúzásos terelés követel figyelmet.

A 4-es főúton, Cegléd belterületén, a 70-es kilométernél építési munka miatt Szolnok felé haladók sávlezárásra készüljenek, Szajolnál, a 110-es kilométer környezetében építési munkák miatt a Törökszentmiklós felé tartó oldalt egy rövid szakaszon lezárták, a forgalmat a szembejövők oldalára terelik, ahol irányonként egy-egy sávon haladnak a járművek. A 113-as kilométer közelében az M4-es autóút építéséhez kapcsolódó munkák miatt sávelhúzással terelik a forgalmat. Debrecen átkelési szakaszán, a 224-es kilométernél közművezetéket javítanak, a Bocskaikert felé haladók sávlezárásra számítsanak.

A 7-es főúton, Székesfehérvár határában a 62-es kilométernél, a Pákozdra vezető út csomópontjában, ahol az új kerékpáros aluljáró épül megváltozott a forgalmi rend, irányonként csak egy sáv járható. Székesfehérvár elkerülőjén a 78-as kilométernél mindkét oldalon lezárták a belső sávot, mert a kerékpárút hídját építik.

A 8-as főúton, Veszprém elkerülő szakaszán a 44-es és az 51-es kilométer között szélesítik az útpályát. Több szakaszon, irányonként egy-egy sáv járható.

Veszprémben, a Budapesti út és a 8-as főút csatlakozásánál építési munkák miatt lezártak egy csomóponti ágat. Így a városközpont felől a Budapesti útról nem lehet közvetlenül felhajtani a Balaton felé a 8-as főútra. Tovább kell autózni, és a következő lehetőségnél, a Győrt jelző kijáratnál lehet kihajtani a 82-es főútra, majd az első körforgalomnál tudnak visszafordulni a Balaton felé tartó oldalra. Kicsit távolabb, a csomóponttól nem messze, szintén a 8-as főúton, a 48-as kilométernél megváltozott a forgalmi rend. A Veszprém és Székesfehérvár felől haladókat, már az újonnan megépített két körforgalmi csomóponton keresztül terelik.

A Veszprém és Ajka közötti Városlődi völgyhídon felújítási munkák miatt a fél útpályát lezárták, jelzőlámpa irányít. Körmenden, a 165-ös kilométernél csomópontépítés miatt a fél útpályát lezárták.