Hollik István: Mindenkinek az az érdeke, hogy tisztán lásson a Városháza ügyében

2021.11.14. 09:10

A rezsicsökkentés részévé tette a kormány az üzemanyagok árának 480 forinton történő befagyasztását – jelentette ki a Kossuth rádió vasárnap reggeli műsorában Hollik István.

A Fidesz kommunikációs igazgatója úgy látja: Európában súlyos energia- és rezsiválság lépett fel, az energiaárak pedig robbanásszerűen nőttek, Magyarországon azonban a rezsicsökkentés miatt nem növekednek az árak.

A politikus hozzátette: az ellenzék energiapolitikája, hogy „a piaci árakat rá kell engedni a magyar emberekre”, az energiahatékonyságot pedig úgy kell elérni, hogy az emberek kevesebbet fogyasztanak. A rezsicsökkentés nem csak az árakat tartotta kordában, hanem biztonságot és kiszámíthatóságot nyújt a magyar energiafogyasztóknak – tette hozzá.

A budapesti városháza értékesítésével kapcsolatos hírekre reagálva Hollik István azt mondta: Karácsony Gergely főpolgármesternek őszintén kellene beszélnie a kérdésről, és tiszta vizet kellene önteni a pohárba, mert az ügyben „számos kérdés felmerül”, azt pedig nem tartja helyesnek, hogy az ezzel kapcsolatos kérdéseket negligálja a főpolgármester.

A kommunikációs igazgató szerint mindenkinek az az érdeke, hogy az ügyben tisztán lásson, majd megjegyezte: „közröhej tárgya lehet”, hogy a vagyonkezelőt fegyelmiben részesítette a főpolgármester a történtek után, amivel „elintézettnek tekinti az ügyet”.