Ismét bíróság előtt a két kidobó, akiket a hajógyári-szigeti gyilkossággal gyanúsítanak

2021.11.16. 22:17

Megtartották a perújítás utáni első tárgyalást a hajógyári-szigeti gyilkosság ügyében, amelyben újra a vádlottak padjára került a korábban felmentett két biztonsági őr.

A pert egy új tanú vallomása alapján indították el ismét. Az egyébként csalás miatt jelenleg is börtönben ülő férfi állítása szerint látta a négy éve felmentett két biztonsági őrt, amint magatehetetlen állapotban cipelnek egy fiatalt. Elmondása szerint VIP-vendégként ő is a szórakozóhelyen tartózkodott a gyilkosság estéjén, ismerősével, az egyik biztonsági őrrel akarta volna hazavitetni magát. A férfit kint, a Duna-part mellett találta meg, amint a másik őrrel éppen az összevert fiút cipelték.

Én szólni akartam, hogy menjünk már haza, és amikor vele szembetalálkoztam, akkor mondták ezt, hogy »locsolta a vendégeket ez a k***ög és megtanítjuk úszni«.

Az áldozatról szólva pedig elmondta, le volt tolva a nadrágja, a homloka pedig véres volt. Emlékei szerint a két őr a fák mögé megy vele, ezt követően zajokat hallott, segítséget azonban nem hívott a fiatalhoz.

A két volt biztonsági őr továbbra is tagadott és hazugsággal vádolta meg a tanút. Az áldozat testvére az RTL Klub Híradójának azt mondta, most az egész családnak újra át kell élnie a tragédiát. Azt reméli, hogy a bíróság végül elítéli a két vádlottat.

Mint ismert, az ügyészség szerint 2011. december 2-án éjjel a tavaly decemberben jogerősen hét év fegyházra ítélt Vizoviczki László érdekeltségében lévő Coronita Dokk nevű szórakozóhelyről a két biztonsági őrként dolgozó vádlott kivezette a 21 éves sértettet, H. Gézát, akit szidalmaztak, erőszakkal lerángatták a nadrágját, majd a szórakozóhely előtti parkolóban megverték. A vádirat szerint a fiatalemberen mindössze egy rövid ujjú pólót hagytak, majd megragadták, és a hét méter magas támfalról a Dunába dobták. Az akkor már eszméletlen áldozat a vízbe zuhant, elmerült és rövid időn belül meghalt.

(via RTL Híradó)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport