16:00, December 05.
Japán 1
Horvátország 2
al-Dzsanúb Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 05.
Brazília 4
Koreai Köztársaság 1

Kisüt a nap, de csak óvatosan a szabad levegőn

BJASZ20201205032
2021.11.16. 06:38

Napközben fokozatosan javulni fognak a látási viszonyok, a rétegfelhőzet feloszlása után sokfelé kisüt a nap, de a nyugati megyékben lehetnek tartósan borult, párás körzetek is – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

A Dunántúlon megélénkül a délkeleti szél, amelyet egy-egy erős széllökés is kísérhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet többségében 10, 12 fok között valószínű, de a tartósabban felhős részeken pár fokkal hűvösebb lehet. Késő estére mínusz 2 és plusz 7 fok közé hűl le a levegő.

Szerda hajnalban ismét többfelé párássá válik a levegő, az ország keleti felén pedig nagyobb területen képződik köd. Eközben nyugaton terjeszkedik a rétegfelhőzet. Számottevő csapadék nem valószínű. A légmozgás többnyire mérsékelt lesz. Hajnalra általában mínusz 5 és plusz 4 fok közé hűl le a levegő.

Ma napközben kritériumok szerinti veszélyes időjárási jelenség nem valószínű.

Az éjszaka folyamán az Alföldön, Észak-Magyarországon, illetve a középső országrészben képződött helyenként sűrű köd, ami a délelőtt során fokozatosan ritkul, feloszlik. Estétől újra növekszik a ködhajlam.

chrome-capture
Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

Fronthatás nem veszi igénybe szervezetünket. Az elmúlt napokban a légkör alsó részében feldúsuló légszennyező anyagok azonban negatív hatást gyakorolnak a szervezetünkre. A légzés során szervezetünkbe jutó anyagok elsősorban a légzőszervrendszert terhelik meg. Lassulhat a teljesítő- és koncentrálóképesség, de szemirritáció és álmatlanság is jelentkezhet.

(Borítókép: Jászai Csaba / MTI / MTVA)  • Hírek
  • Hírek