A BKK újabb buszoknál teszi kötelezővé a felszállást az első ajtónál

2021.11.17. 12:49

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) bővíti azoknak a járatoknak a számát, amelyekre kizárólag az első ajtónál lehet felszállni.

A BKK közleménye szerint november 20-tól, szombattól hétvégenként az utasok csak az első ajtót használhatják, ha fel akarnak szállni a Széll Kálmán tér és Csillebérc között közlekedő 21-es buszra és a Széll Kálmán tér és a Normafa között közlekedő 21A járatra. Munkanapokon viszont a többi ajtónál is fel lehet szállni mindkét járaton.

Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy az első ajtós felszállási rendnek köszönhetően jelentősen javulhat az utasok biztonságérzete, illetve az intézkedésnek köszönhetően jóval könnyebb a jogosulatlanul utazók kiszűrése is, hiszen a járművezetők már az utazás megkezdése előtt tudják ellenőrizni a jegyeket és a bérleteket

– közölte a BKK.

Emellett kiemelte, hogy aki nem rendelkezik jeggyel, a járművezetőnél meg tudja váltani, de célszerű még az utazás előtt megvásárolni automatákból, pénztárakban, ügyfélközpontokban, viszonteladói partnereitől vagy mobiltelefonon.