16:00, December 01. ÉLŐ
Horvátország 0
Belgium 0
Ahmad bin Ali Stadion F csoport
16:00, December 01. ÉLŐ
Kanada 1
Marokkó 2
al-Tumama Stadion F csoport
20:00, December 01.
Japán 0
Spanyolország 0
Kalifa Nemzetközi Stadion E csoport
20:00, December 01.
Costa Rica 0
Németország 0

Siófokon akart a tömegbe hajtani a magyar terrorista

2021.11.17. 13:50 Módosítva: 2021.11.17. 13:53

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség vádat emelt az ellen a 22 éves férfi ellen, aki egy autóval a tömegbe akart hajtani a Balaton partján, miközben társa a nyári Európa-bajnokság egyik mérkőzése idején bombát robbantott volna a Puskás Arénánál – közölte a Fővárosi Főügyészség.

A vádirat szerint a férfi 2020 júniusában vette fel az iszlám vallást egy budapesti mecsetben, 2021 tavaszára pedig már az iszlám radikális, dzsihadista irányzatának követője és az Iszlám Állam terrorszervezet támogatója lett, amelynek esküvel hűséget is fogadott, mégpedig úgy, hogy elkészítette a terrorszervezet zászlaját, kitette a szobája falára, majd elmondta az erre a célra megszerzett angol nyelvű szöveget.

A vádlott tudatosan iszlamista terrorizmussal kapcsolatos tartalmakat keresett az interneten, majd letöltötte, valamint 2021 márciusa és májusa között több emberrel is beszélgetett terrorcselekmények elkövetéséről az online térben.

A férfi egy szöges csőbomba házi elkészítésével kapcsolatos írásos anyagokat és tanácsokat kapott, amely alapján elkezdte a csőbomba legyártásához szükséges anyagok beszerzését

– írják a közleményben, hozzátéve, hogy ehhez meg is rendelt egy távirányítót egy webáruházból.

A főügyészség anyagából kiderül, hogy a vádlott megállapodott egyik beszélgetőpartnerével, hogy

„egy időben követnek el nagy hírértékkel bíró, egész Európa lakosságának rettegését kiváltó merényletet úgy, hogy a vádlott autóval a siófoki sétányon a turisták tömegébe hajt, eközben társa Budapesten követ el bombamerényletet”.  • Hírek
  • Hírek