Tizenegy éves fogyatékos kislányt molesztáltak, az ügyészség súlyosabb büntetést akar

2021.11.18. 18:17

Súlyosabb büntetést kér az ügyészség a tizenegy éves kislányt molesztáló férfiakra.  Az enyhén értelmi fogyatékos gyermek 2018 augusztusában egyedül tartózkodott otthon, és a szülői tiltás ellenére engedte be a házba a két férfit, akik egymás után szexuális cselekményre kényszerítették.

A kislány végül azt mondta, hogy segítségért fog kiabálni, ezért mindketten távoztak. A gyermek a vele történteket órákkal később egy ismerősének mondta el.

A győri törvényszék a férfiakat szexuális erőszak bűntette miatt hat-hat év fegyházbüntetésre ítélte. Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész mindkettőjük vonatkozásában súlyosítás, az elkövetők és védőik elsődlegesen felmentés, másodlagosan enyhítés érdekében fellebbeztek. 

A győri fellebbviteli főügyészség viszont a kiszabott szabadságvesztéseket indokolatlanul enyhének találta. Megítélésük szerint

a kiskorúak sérelmére elkövetett szexuális bűncselekmények gyakoriak, emiatt szigorúbb felelősségre vonás szükséges.

Ráadásul a vádlottak visszaéltek a tizenegy éves, pszichés állapota miatt fokozottabban kiszolgáltatott gyermek helyzetével. Rövid időn belül, egymás után valósították meg a kislány erkölcsi és lelki fejlődését veszélyeztető cselekményeket, ezért indítványozták a súlyosbítást – hangsúlyozza az ügyészség közleménye. Másodfokon az ügyben a Győri Ítélőtábla dönt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport