Elő a szánkókkal, hamarosan megjöhet a havazás

2021.11.18. 07:02

Hideg, csapadékos, széltől sem mentes hamisítatlan őszi időjárás jellemzi majd Magyarországot csütörtök délelőtt, ám megnyugvásra ad okot, hogy délután az északkeleti tájak kivételével eláll az eső és kisüt a nap – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Csütörtök reggeli időjárás-előrejelzés
Csütörtök reggeli időjárás-előrejelzés
Fotó: OMSZ / met.hu

Kezdetben erősen felhős vagy borult, néhol ködös időre számíthatunk. Délelőtt egyre nagyobb területen szakadozni, csökkenni kezd a felhőzet, és hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A keleti, északkeleti tájakon maradhatnak tartósan borult körzetek. Jelentéktelen eső, szitálás néhol előfordulhat.

Az északnyugati szél nagy területen megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 4 és 12 fok között várható, északkeleten lesz a hidegebb. Késő estére mínusz 3 és plusz 7 fok közé hűl le a levegő.

Estére észak felől ismét megnövekszik a felhőzet, többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, néhol köd is valószínű. Helyenként gyenge eső, a ködös tájakon szitálás előfordulhat. A légmozgás többnyire mérsékelt lesz, de a magasabban fekvő helyeken élénk, erős lökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 3 és plusz 4 fok között alakul.

Csütörtök esti időjárás-előrejelzés
Csütörtök esti időjárás-előrejelzés
Fotó: OMSZ / met.hu

A frontérzékenyek nem árt, ha felkészülnek, leginkább fejfájás, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet náluk. Ezenkívül görcsös panaszok, ízületi problémák, lehangoltság, ingerültség, illetve kedvtelenség és rosszullét is előfordulhat egyeseknél, ezek leginkább a szeles tájakon élőket gyötörhetik.

Az Időkép előrejelzése szerint jövő hét közepén akár már hógolyózhatunk is, hiszen mediterrán ciklon érkezik Európába, ami nagy mennyiségű csapadékot hoz magával. Hogy eső vagy hó lesz belőle, attól függ majd, hogy mennyire hűl le a levegő.  • Tippek
  • Árfolyam