Karácsony Gergely: A hazug, manipulált hangfelvételek mögött a Fidesz áll

DSZZS20211023140
2021.11.19. 18:55
Karácsony Gergely főpolgármester közösségi oldalán reagált az Anonymus-maszkos alak által nyilvánosságra hozott pénteki videóra. A városvezető orosz titkosszolgálati módszereket sejt a háttérben, Bajnai Gordon szavaira azonban nem reagált. Azt is írta, hogy nem a Városháza eladásán, hanem a fejlesztésén gondolkodnak.

Nem kérdés számomra, hogy a titkosszolgálati módszerekkel készített, részben manipulált, részben hazug hangfelvételek mögött a Fidesz áll

– írta Facebookon közzétett bejegyzésében Karácsony Gergely, arra reagálva, hogy az Anonymus-maszkos alak pénteken közzétett egy hangfelvételt, amelyen egyik fő támogatója, Bajnai Gordon tárgyalt a Városháza eladásáról.

A főpolgármester azt is írta, hogy a kiszivárgó hangfelvételek állandó szereplője Gansperger Gyula, „a Fidesz volt könyvelője, a Fidesz székházbotrányának egyik kulcsfigurája, az első Orbán-kormány főprivatizőre, Habony Árpád hitelezőjének üzlettársa, akinek családi cége egyes hírek szerint az elmúlt időkig az Orbán család adóbevallását is készítette”.

Karácsony Gergely tehát továbbra is a jobboldalhoz kötődő üzletembernek tekinti Ganspergert, akiről viszont Bajnai Gordon a pénteken közzétett felvételen a következőket mondta: „A Gyula viszont régi harcostársam, sokszor több mint a barátság, mi együtt küzdöttünk a barikádokon. És az fontosabb.”A főpolgármester ezután arról írt, hogy már megszokhattuk, hogy a Fidesz titkosszolgálati technikákkal próbálja lejáratni az ellenfeleit.

Az újdonság az ügyben az orosz szál

– tette hozzá Karácsony Gergely, majd a következőket írta: „Egyrészt az egész történet erősen idézi a klasszikus, megtervezett, a zavarkeltést célzó orosz dezinformációs kampányok technikáját. Másrészt nehezen képzelhető el, hogy a Magyarországon élő leggazdagabb család, a Fidesz jóvoltából kiemelt beruházást megvalósító, az orosz államhoz sok szálon kötődő Rahimkulovok irodájában folytatott beszélgetésről úgy készülhetett titokban hangfelvétel, hogy az az orosz titkosszolgálat és így a Putyin-rendszer tudta nélkül vagy akarata ellenére történt.”

Azután, hogy kifejtette véleményét, miszerint az orosz titkosszolgálat tudtával rögzítették a Városháza eladásáról tárgyaló Bajnai Gordon szavait, Karácsony Gergely a következő sorokkal zárta bejegyzését:

Tudjuk, hogy az utóbbi időben rendszeresek az orosz beavatkozási kísérletek a szabad világ választásaiba a korrupt helyi politikai szereplők érdekében. Nem hiszem, hogy mással állnánk most szemben. Egy kis ízelítőt kapunk éppen abból, hogy mi vár ránk a következő pár hónap választási küzdelmei alatt. Persze ez nem fogja a kedvünket szegni: vissza fogjuk szerezni a hazánkat az orosz érdekeket kiszolgáló maffiaállamtól.

Karácsony Gergely a vélt titkosszolgálati szálak fejtegetése mellett a Bajnai Gordon által a Városháza-ügyhöz kapcsolódóan elmondottakra egyáltalán nem reagált bejegyzésében. Nem cáfolta, még csak nem is tagadta az új információkat. Lapunk korábban konkrét kérdéseket küldött a városházának az üggyel kapcsolatban. Ezekre eddig nem kaptunk választ. Természetesen amint reagál a főváros, közzétesszük az új információkat.

(Borítókép: Karácsony Gergely 2021. október 23-án. Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI)