Olyan részeg volt, hogy beszállni is alig bírt az autójába a nyíregyházi sofőr

2021.11.19. 15:47

Nagyon részeg volt annak az autónak a sofőrje, aki Nyíregyházán előbb szembe ment a forgalommal a Behajtani tilos tábla ellenére, majd óriási nehézségek árán beparkolt a lakása udvarára – számolt be az Ügyészség.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség beszámolt róla, hogy egy férfi Nyíregyháza egyik presszójában nagyobb mennyiségű szeszes italt fogyasztott, majd beült a gépkocsijába, és belvárosi lakására indult. Annyi alkoholt fogyasztott, hogy előbb a forgalommal szemben közlekedett az utcájukban, noha az utca elején  Behajtani tilos tábla van.

Hazaérve újabb nehézségei támadtak a társasház udvarára beálláskor. Ezt észlelték az utca lakói, a fenti felvételt az egyikük készítette. A közelben élők értesítették a rendőrséget, a járőrök néhány percen belül a helyszínre érkeztek. Előbb szondát fújattak az ittas vezetővel, utána vér- és vizeletvételre előállították a kórházba. A férfi vérében 2,6 ezrelék alkoholkoncentráció volt a vezetéskor, ami súlyos fokú ittas állapotnak felel meg.

A férfi a kihallgatásán tagadta, hogy ittasan vezetett. Azt állította, hogy kizárólag azt követően fogyasztott alkoholt, hogy a társasház udvarára beparkolt. Az ügyészség azt kérte a bíróságtól, hogy a férfit bírságolják meg, és a vezetéstől is tiltsák el.