Válaszokat vár az édesanya, akinek fia öngyilkos lett a zalaegerszegi kórházban

2021.11.21. 06:08

Tragédia történt a zalaegerszegi kórházban november 18-án: egy 30 éves férfi öngyilkosságot követett el, kiugrott az intézmény ablakából. Édesanyja megtörten állt kamerák elé a fia halála után néhány nappal, mint mondta, gyermeke már egy hete nem aludt, nagyon feszült volt; a kórháztól válaszokat várnak.

Az édesanya elmondta, gyermekénél egy hete mutatták ki a koronavírust. Az oltást korábban nem vette fel, de a fia ezt nagyon megbánta, és megfogadta, hogy a felépülése után oltakozik. A férfi a koronavírus kezelésére favipiravirtablettákat szedett.

Mindössze annyit hajtogatott, hogy a Covid elvette az eszemet, ezt annyiszor kimondta. Próbált motivációs videókat nézni, hogy lélekben a beteg embereknek hogyan sikerült megerősödniük, hogy ezzel motiválja magát, mert látszott rajta, hogy kétségbe van esve, hogy nem javul az állapota. Soha nem voltak mentális problémái. Egy egészséges, kiegyensúlyozott ember volt, gyerekkori barátokkal körülvéve. Felelős munkája volt, komoly barátnője, akivel lakásfelújításban gondolkodtak

– nyilatkozta az édesanya RTL Klubnak. Hozzátette, hogy fiának soha nem volt problémája drog vagy alkohol miatt, a cigarettát is kerülte. A család ügyvédhez fordul, mint mondták, nem kártérítést, csak válaszokat akarnak.

Hogy miért nem foglalkoztak vele? Gondolom, feltételezem, hogy pánikba esett, és akkor történt a tragédia. Lehet, hogy leesett a véroxigénszintje, nem tudom. De ha az orvos látta, hogy feszült és zavart, és tudta, hogy hat napja nem alszik, akkor mit csinált, hova ment, amikor kiment a szobából?

– tette fel a kérdést az édesanya az RTL Klub híradójának.

A férfi élettársa elmondta, hogy párja zavart tudatállapotba kerülhetett a súlyos légzési elégtelenség, az oxigénhiány miatt, ezért következhetett be a tragédia, más okkal nem tudja magyarázni a történteket.

A kórház a híradó megkeresésére azt a választ adta, hogy a tragédia az intézmény valamennyi dolgozóját megrendítette, és osztoznak a család gyászában. Úgy vélik, nem merült fel bűncselekmény vagy mulasztás gyanúja. A rendőrség közigazgatási eljárásban vizsgálja az esetet.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport