Jön a hidegfront, nem maradunk trébe

2021.11.22. 18:10

Hétfőn késő estétől észak felől csökkenni kezd a felhőzet, reggel már csak délen, illetve a Duna–Tisza-közén maradnak erősen felhős tájak − derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Éjjel egyre inkább már csak a déli, délnyugati országrészben fordulhat elő gyenge eső, de a Duna vonalának tágabb környezetében is lehet kisebb csapadék. Az északi, északkeleti szél a Dunántúlon és a Tiszántúlon időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában mínusz 2 és plusz 5 fok között alakul, de északkeleten a szélcsendes völgyekben ennél hidegebb is lehet.

Várható hőmérséklet kedd hajnalban
Várható hőmérséklet kedd hajnalban
Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

Kedden az ország nagy részén napos, gyengén felhős időre van kilátás, de a Duna−Tisza-közén és a déli megyékben eleinte még sok felhő lehet, ott majd csak délután csökken a felhőzet és derül ki az ég. Kedd délelőtt csapadék sehol nem várható. Az északi, északkeleti szél a Dunántúlon és a Tiszántúlon élénk lesz, majd délután mérséklődik a légmozgás.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint Magyarország területén a kritériumoknak megfelelő veszélyes időjárási jelenség nem várható. Az elmúlt napokban azonban szinte az egész ország területére jellemző volt a sűrű ködképződés a reggeli és a késő esti órákban.  A meteorológiai szolgálat közölte k özösségi oldalán:

A következő 24 órában érkezik egy hidegfront, aminek hatásra feloszlik a köd, rétegfelhőzet, majd kitisztul a levegő. Ezt követően pedig már látni fogjuk a napot.

A meteorológusok Majka egyik ismert zeneszámának szövegét is átköltötték, amelyet megosztották a követőkkel.

De semmi pánik, nem fog bedarálni minket ez a „ködközpontú” rendszer. Ugyanis érkezik egy hidegfront, ami azért jött létre, hogy ne maradjunk „trébe”

− írták bejegyzésükben.