16:00, December 02.
Ghána 0
Uruguay 0
al-Dzsanúb Stadion H csoport
16:00, December 02.
Koreai Köztársaság 0
Portugália 0
Education City Stadion H csoport
20:00, December 02.
Szerbia 0
Svájc 0
974 Stadion G csoport
20:00, December 02.
Kamerun 0
Brazília 0

A Scorpions legendája üzent Kóbor Jánosnak

2021.11.22. 07:44

Kóbor János közel két hete fekszik kórházban. Régi barátként, a Scorpions együttes frontembere, Klaus Meine most videoüzenetben kívánt mielőbbi jobbulást az énekesnek.

Hallottam róla, hogy kórházba kerültél néhány napja koronavírus miatt. Gyors felépülést kívánok neked! A legjobbakat, barátom, gyógyulj meg minél hamarabb! 

– üzente zenésztársának a német sztárbanda dalszerzője. 

A 78 éves énekes állapotáról tart a hírzárlat. Mindössze annyit lehet tudni, hogy a SOTE Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikáján kezelik, miután elkapta a koronavírust. 

Az Omega együttes közösségi oldalán sincs kinn több információ, helyette az éppen egy éve elhunyt másik zenekari tagjukra, Mihály Tamásra emlékeznek Presser Gábor akkori szavaival.

Az Omega és a Scorpions barátsága az 1970-es évek elején kezdődött, amikor a magyar együttes nyugat-európai koncertturnéján a német csapat volt a kísérőzenekar. Húsz évvel később, 1994-ben az Omega a Népstadionban lépett fel, ahol vendégszerepelt a Scorpions két tagja, Klaus Meine és Rudolf Schenker is. Az élményt tovább növelte, hogy

Kóbor Jánossal közösen, magyarul énekelték el

az Omega egyik leghíresebb dalát, a Fekete pillangót. Egy évvel később, 1995-ben, a Ruanda megsegítésére szervezett koncerten a Scorpions előadta a White Dove című számukat, amely a Gyöngyhajú lány angol átirata. A két együttes között azóta is töretlen a kapcsolat. 2014-ben a Hősök terén adott koncertet a Scorpions, ahol a berlini fal összeomlását követő német újraegyesítéskor született Wind of Change című daluk Kóbor János és Molnár György közreműködésével csendült fel.

A Scorpions tíz alkalommal koncertezett eddig Magyarországon. Legutóbb, 2019-ben csak 75 percig álltak színpadon, ez volt a zenekar eddigi legrövidebb koncertje. Legközelebb egy világ körüli turné keretében jövő tavasszal érkeznek Budapestre. Las Vegasból indulnak, majd átkelve az Atlanti-óceánon Európa kilenc országában játszanak, 2022. május 30-án lépnek fel a Budapest Arénában, ahol várhatóan a februárban debütáló Rock Believer című új stúdióalbumuk számait is bemutatják. 

Az Omega pedig hamarosan megjelenteti legutóbbi, Testamentum című lemezének hanglemezváltozatát, amely  három dallal bővebb lesz, mint a CD. Az együttes jövőre lesz hatvanéves, és tagjai bíznak abban, hogy a jubileumi bulin mindannyian együtt ünnepelhetnek.

(via Bors)  • Hírek
  • Hírek