11:00, November 26.
Tunézia 0
Ausztrália 1
al-Dzsanúb Stadion D csoport
14:00, November 26. ÉLŐ
Lengyelország 0
Szaúd-Arábia 0
Education City Stadion C csoport
17:00, November 26.
Franciaország 0
Dánia 0
974 Stadion D csoport
20:00, November 26.
Argentína 0
Mexikó 0

Új szintre lépett az ellenzéki összefogás

2021.11.22. 17:52

Újra ülésezett a hatpárti (DK, Jobbik, Momentum, MSZP, LMP, Párbeszéd) ellenzéki szövetség, kiegészülve hetedikként a Márki-Zay Péter által vezetett Mindenki Magyarországa Mozgalommal.

Az ellenzéki szervezetek vezetői budapesti megbeszélésükön elfogadták a kampány közös döntéshozatali és végrehajtási kereteit, megalakították a közös kampánytanácsot. Közleményükből az is kiderül, hogy a megbeszélést Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt vezette.

Az egyesült ellenzék vezetői konszenzussal elfogadták, hogy közös kampányt folytatnak, amelynek irányítója a kampánytanács lesz, ebben mindegyik szervezet képviselteti magát.

A kampánytanács feladata a 2022-es országgyűlési választásokra való felkészülés szervezése és a kampány lebonyolítása. Az összefogás vezetői legközelebb december elején ülnek össze.

Márki-Zay Péter a közelmúltban megnevezett néhány tagot szakértői csapatából. A közös program egyes pontjai már ismertek, ilyen az euró bevezetése és az Európai Ügyészséghez való csatlakozás, de a közös lista véglegesítésére valószínűleg 2022 elejéig várni kell.  • Hírek
  • Bankszámla