16:00, December 10.
Marokkó 0
Portugália 0
al-Tumama Stadion Negyeddöntő
20:00, December 10.
Anglia 0
Franciaország 0

Gulyás Gergely: Jól haladnak az uniós költségvetési tárgyalások, bár vannak gondok

2021.11.23. 12:15
Parlamenti bizottsági meghallgatásán a miniszter bírálta az Európai Bizottságot, mert szerinte a testület a helyreállítási alap esetében született korábbi megállapodást felrúgta.

A hétéves költségvetéssel kapcsolatos partnerségről szóló megállapodásokról zajló tárgyalások jól haladnak Magyarország és az Európai Unió között, a helyreállítási alap kapcsán azonban az Európai Bizottság inkorrekt módon járt el, amikor a gyermekvédelmi törvény elfogadását követően a korábban már informálisan létrejött megállapodást felrúgta - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter az Országgyűlés európai ügyek bizottsága előtti éves meghallgatásán.

Gulyás Gergely az ülésen az unió hétéves költségvetésével kapcsolatos tárgyalásokról szólva hangsúlyozta: 

nem lát olyan okot, ami akadályozná, hogy a rendes ügymenetben megállapodhassanak.

A helyreállítási alapról szólva a miniszter hangsúlyozta: már megszületett az informális megállapodás, amikor az Európai Bizottság "a gyermekvédelmi törvény elfogadása utáni európai hisztériában" újraindította a tárgyalásokat.

Jelezte: "a legfőbb kérdés továbbra is az LMBTQ-kérdés", erre az egyetlen helyes választ adták, azt, hogy népszavazást kell tartani. Hozzátette: bíznak abban, hogy előbb-utóbb megszületik ez a megállapodás is.  • Hírek
  • Hírek