Tanulókat szállító iskolabusz gyulladt ki Hódmezővásárhelyen, a sofőr mentett ki egy diákot

dsc05817
2021.11.23. 18:47

Gyerekeket szállított a Volánbusz iskolajárata Hódmezővásárhelyen, a Mátyáshalmi, a Nádor utcai és a Varga Tamás általános iskolából összegyűjtve a nebulókat. 

A buszon utazó kilenc kisdiák leszállt a Nádor utcában, és a sofőr indult is tovább egy gyermekkel a fedélzeten a következő iskolához, amikor az autóbusz tűzjelzőrendszere beriasztott. Akkor már füstölt a farmotoros jármű motortere – tudta meg az Index. 

A sofőr azonnal kimenekítette a busz hátsó terében utazó kisiskolást, és megkezdte a tűz oltását poroltóval. Az időközben riasztott helyi tűzoltók két fecskendővel érkeztek a helyszínre, és bekapcsolódtak az oltásba, majd visszahűtötték a járművet. Szerencsére a kiérkező mentőknek nem akadt dolguk, személyi sérülés nem történt.

Úgy tudjuk, hogy az Alfabusz hazai gyártásban készült Volvo Regio típusainál ez elég gyakran előforduló hiba. A székesfehérvári székhelyű céget 2002-ben alapították, és kezdetben csupán használt buszok behozatalával foglalkozott. Egy évre rá mutatták be első saját fejlesztésű járműveiket, a városi közlekedésre tervezett Localót és a helyközi forgalomra szánt Regiót. Előbbiek a BKV kötelékében teljesítettek szolgálatot, utóbbiak pedig a Volán-társaságok több mint feléhez eljutottak. A beszerzések körül kialakult botrány, majd a sikertelen tenderszereplés után az autóbuszgyártó részleg 2010-ben csődbe ment, de járművei továbbra is futnak a hazai közlekedési társaságoknál.

(Borítókép: Donka Ferenc)