Örülhetnek a pfizeres tinédzserek

IMG 7653
2021.11.23. 20:56
A Pfizer vakcinája százszázalékban előzte meg a koronívírus-fertőzéseket a 12 és 15 éves kör közötti fiataloknál, újabb mélyponton a forint, Gattyán György elindulna a 2022-es országgyűlési választásokon. Napi hírösszefoglaló, avagy ezekről írtunk kedden az Indexen.
  • A Pfizer nyilvánosságra hozta a klinikai harmadik fázisú vizsgálatuk legutóbbi adatait, amiben már több mint hat hónap eredményei állnak rendelkezésre. E szerint az oltás 12 és 15 éves kor között 100 százalékban előzte meg a koronavírus-fertőzéseket. Részletek itt!
  • Amikor még nem léteztek védőoltások, az emberre veszélyes vírusok okozta pandémiák akkor csillapodtak le, amikor a kórokozó elvégezte a pusztítást, és már nem volt kit megfertőznie. Mivel a SARS-CoV-2-es koronavírus ellen hosszú ideje nem növekszik a populációs átoltottság, és lezárásokat sem rendelt el a kormány, most is arra lehet számítani, hogy a természetes immunizáció veszi át a szerepet. Bővebben itt!
  • Újabb történelmi mélypontot ért el a forint árfolyama: a svájci frankkal és az euróval szemben is újabb negatív rekordokat hozott a kedd. Az Indexnek nyilatkozó elemző szerint rövid távon nem valószínű, hogy tartós forinterősödés jönne, mert a jelenlegi piaci környezetben minden a magyar fizetőeszköz ellen hat a monetáris politikától a koronavírus-járványon át egészen a dollár erősödéséig. Részletek itt!
  • Elsőre több mint 40 zenekart tartalmazó nagy csomaggal jelentkezett a 2022-es Sziget Fesztivál, benne világsztárokkal, befutott nevekkel, itthon még nem látott előadókkal, friss, izgalmas feltörekvő tehetségekkel. Bővebben itt!
  • Vona Gábor arról írt lapunknak, hogy ki lehet az az öt fideszes, aki Orbán Viktor miniszterelnök trónját örökölheti. Részletek itt!
  • Mozgalmából pártot alapítana és indulna a 2022-es országgyűlési választásokon Gattyán György. Az egyik leggazdagabb magyar szerint jók az esélyeik, hiszen az emberek változást akarnak, a múltat pedig végre maguk mögött tudnák. Nem ő az egyetlen üzletember, aki az elmúlt időszakban aktivizálta magát a politika színterén. Bővebben itt!
  • Kedden reggel ismét egy olyan hangfelvételt hozott nyilvánosságra az Anonymus-maszkos alak, amin Bajnai Gordon hallható. A volt miniszterelnök a már korábban közzétett beszélgetés újabb részletében arról beszél Gansperger Gyula és a Városháza után érdeklődő potenciális vevő társaságában, hogy sok a cápa a fővárost vezető baloldali koalícióban, akik amint kiszagolnak egy üzletet, egyből közvetítőként szeretnének benne részt venni. Részletek itt!
  • Hasít a Netflixen az új dél-koreai sorozat, amely még a Squid Game-et is lekörözi. Bővebben itt!

DÍVÁNY. Mindannyian elszörnyülködtünk már azon, hogy a vidéket szinte soha nem látott gyerekek egy része azt hiszi, hogy a tehenek valójában reklámlilák. Vagy akár azt, hogy a tej zacskóban vagy dobozban terem a boltok polcain. Az utóbbi években sem lett jobb a helyzet, sőt! Részletek a Dívány cikkében!