Tovább csúszhat a Corvin Áruház felújítása

2021.11.23. 06:12

Korábbi sajtóhírek szerint tovább csúszik a Blaha Lujza téri Corvin Áruház felújítása, aminek befejezését korábban 2019-re ígérték. Ennek az az oka, hogy a Corvin Áruház Ingatlanfejlesztő Kft. elesik a kormány által a homlokzat felújítására elkülönített 300 millió forintos támogatástól.

A homlokzatot, illetve a belső tereket érintő munkák a jövő év végére elkészülnek majd. A banki finanszírozással kapcsolatos szerződéseket még szeptemberben aláírták, ezekkel pedig semmiféle probléma sem lépett fel, így az állványok rövidesen minden a négy homlokzaton megjelennek, majd megindul az eredeti kép visszaállítása

– mondta Balogh Olivér, a cég vezetője, hozzátéve, hogy a -1., 0., illetve 1. emeletek az eredeti céloknak megfelelően kereskedelmi és vendéglátó funkciót kapnak, a második és ötödik emelet között pedig irodák lesznek.

Az önkormányzat megerősítette, hogy a munkálatokban nem lehet változásra számítani. 

Mint azt megírtuk, Blaha Lujza tér felújítására költhető források jelentősen csökkentek, ezért a korábbi tervekkel ellentétben nem újítják fel az aluljárót, bővítményének kialakítása is elmarad, és az ide tervezett új nyilvános vécé a felszínen épül meg. A buszváró sem kap egyedi fedést, a tér pavilonépületei pedig más formában és más forrásból valósulnak meg.