Rács mögött gondolhatják át, miért használták ki a lányt

2021.11.23. 19:13

Börtön vár egy zalai párra emberkereskedelem miatt. Egy náluk élő, korlátozottan cselekvőképes lány prostitúciós tevékenységét szervezték meg harmadik társuk segítségével. Az ítélet szerint két és fél év szabadságvesztésre büntette a Pécsi Ítélőtábla a nőt és a férfit – írta az MTI.

A Zala megyei településen élő, munkahellyel nem rendelkező, szociális segélyben részesülő párnál 2017-től lakott életvitelszerűen a cselekvőképességet korlátozó gondnokság alatt álló lány. A szállásadók rendszeresen, haszonszerzés miatt segítették a lány prostitúciós tevékenységét azzal, hogy szolgáltatásait férfiak részére ajánlották. Volt, hogy a sértettet külföldre vitték e célból. A harmadik vádlott másfél év felfüggesztett szabadságvesztést kapott.

A verdikt mindhárom vádlott esetében jogerős.

Ebben a cikkben szexuális visszaélés bűncselekmény a téma. Kérjük, olvassa el erről szóló írásunkat is!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes, 06 (80) 20-55-20-as számon.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06 (80) 505-101-es telefonszámon.