Tizenkét évet kapott a férfi, aki gyermeke előtt gyilkolta meg élettársát

2021.11.24. 16:00

A Győri Ítélőtábla jogerősen tizenkét év börtönre ítélte azt a férfit, aki még 2019-ben ölte meg volt élettársát tíz hónapos közös gyermekük szeme láttára – tájékoztatta az MTI-t a Győri Fellebbviteli Főügyészség. 

Közlésük szerint a férfi büntetését a táblabíróság négy és fél évvel súlyosította azzal, hogy nem nyilvánította erős felindulásban elkövetettnek az emberölést. Ugyanakkor a bíróság kiskorú veszélyeztetése bűntettében bűnösnek mondta ki a férfit. 

A tényállás szerint a vádlott és a sértett évek óta veszekedésekkel terhelt élettársi kapcsolatban élt, ami egy alkalommal tettlegességig is fajult a férfi részéről.

A nő 2019 februárjában végleg elköltözött a férfitól, aki képtelen volt mindezt elfogadni. A vádlott később tudomást szerzett arról, hogy tőle elköltöző élettársa korábbi barátjával lépett kapcsolatba. A férfi február végén felkereste a nőt és a fiát, hogy megpróbálja helyrehozni kapcsolatukat, de nem járt sikerrel.

Ekkor rátámadt, többször megütötte, majd a szobába menekülő nőt fojtogatta, késsel többször megszúrta. Mindennek szem- és fültanúja volt a tíz hónapos kisfiú. Miután a férfi észrevette, hogy a nő meghalt, csitítani kezdte a hangosan síró gyermeket, végül magára hagyta, majd elmenekült a helyszínről.

A nő holttestére és a mellette síró, éhes és szomjas gyermekre másnap bukkantak rá – ismertette az ügy részleteit a bíróság.