Agyonvert egy koldust, akitől tüzet kért

2021.11.25. 19:58

Tizennégy év fegyházra ítélte a Debreceni Ítélőtábla különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt azt a férfit, aki összevert és agyontaposott egy koldust Debrecenben – közölte a Debreceni Ítélőtábla.

A vádlott és élettársa 2020 márciusától hajléktalanként élt Debrecenben. Kifigyelték, hogy a bűncselekmény elkövetésének helyszínéhez közeli kereszteződésben van egy romos épület, ahol nem lakik senki, ezért beköltöztek. Mindketten rendszeresen ittak, a bűncselekmény elkövetésének napján is egy élelmiszerüzlethez tartottak, hogy a nyitást követően szeszes italt vegyenek.

Gyalog indultak el, majd az Erzsébet utcán, az egyik társasház lépcsőházi bejáratánál észrevették az ott ülő szintén hajléktalan férfit, akit látásból ismertek. A vádlott odament a cigarettázó sértetthez, és tüzet kért tőle. A sértett ekkor hirtelen felállt, és szó nélkül ököllel szájon ütötte a 27 éves férfit. A vádlott ezen feldühödött, és dulakodni kezdett a sértettel. A vádlott az esőtől sáros járdán megcsúszott, hátraesett, és magával rántotta a földre a sértettet is.

A fiatal férfi gyorsan fel tudott állni, majd a hanyatt fekvő sértett arcát több alkalommal nagy erővel megtaposta. A sértett elvesztette az eszméletét, a vádlott ekkor magára hagyta áldozatát, és távozott a helyszínről. A vádlott élettársa a bűncselekmény elkövetésének közelében tartózkodott, többször fel is szólította a férfit, hogy hagyja abba a sértett bántalmazását. Az elszenvedett sérülés és a sértett halála között ok-okozati összefüggés volt megállapítható. A férfi életét az idejekorán alkalmazott gyors és szakszerű orvosi segítség sem tudta volna megmenteni.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport